Plajele Deltei, vânate de investitori

Plajele Deltei, vânate de investitori

Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta (ASDD) protestează faţă de intenţia Ministerului Mediului de a trece plajele Deltei de la Administraţia Biosferei Delta Dunării în administraţia primăriilor locale.

Potrivit ONG-ului, transferul ar văduvi plajele Deltei de statutul de domeniu public de interes naţional şi ar da undă verde proiectelor turistice şi imobiliare de anvergură, cu un impact major asupra biodiversităţii în regiune.

„Într-o zonă declarată patrimoniu de interes internaţional de către UNESCO, în zona cu cea mai mare biodiversitate din Europa, interesul tuturor, dar mai ales al autorităţilor publice, ar trebui să fie acela de a păstra acest spaţiu cât mai puţin mutilat de prezenţa activităţilor industriale, aşa cum pot fi proiectele turistice şi imobiliare de anvergură“, a declarat Costel Popa, director Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta.   O astfel de iniţiativă a existat şi în 2004, când Primăria Sulina a iniţiat proiectul „Europa, prin care viza transformarea plajei într-o megastaţiune turistică. La acea dată, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării (INCDD) şi-a exprimat punctul de vedere nefavorabil, considerând că astfel de investiţii vor avea un impact major negativ atât asupra habitatelor costiere existente, cât şi asupra speciilor de floră şi faună spontane identificate.

Ne puteți urmări și pe Google News