PDM a anunțat oficial că Vlad Plahotniuc a părăsit, pentru un moment, Republica Moldova. Totul s-a petrecut în miez de noapte, scrie RTNews.

Aeroportul Internațional din Chișinău este plin de agitație. Anunțul de retragere a lui Vlad Plahotniuc de la guvern și că puterea ar putea să fi preluată de PSRM-ACUM, a tensionat atmosfera. După ce că în spațiul public zvonuri cu Plahotniuc părăsind Republica Moldova circulau peste tot, faptele vin în susținerea acestora.

„Precizăm că domnul Vlad Plahotniuc a plecat pentru câteva zile din ţară, la familia sa. Facem apel, pe această cale, să fie evitate speculaţiile şi informaţiile neverificate. Recent, cetăţenii au fost intoxicaţi cu o campanie de manipulare asemănătoare, când au fost publicate informaţii false despre starea sănătăţii sale. Este regretabil că se operează cu astfel de ştiri false, care induc în eroare opinia publică”.

„Am văzut nişte politicieni români care au plecat în Costa Rica şi care au fost extrădaţi. Nu prea există locuri pe pământ unde se pot ascunde. O să ajungem să avem procuratură independentă care va cere extrădarea lor şi o să fie sancţionaţi”, a declarat Maia Sandu.