Piţurcă, "săltat" de poliţie de pe aeroport

Piţurcă, "săltat" de poliţie de pe aeroport

Dosarul "Valiza" capătă conotaţii serioase pentru patronul stelist Gigi Becali şi selecţionerul fotbaliştilor tricolori, Victor Piţurcă, ambii puşi sub acuzare de procurorii DNA pentru dare de mită (primul) şi, respectiv, favorizarea infractorului.

Antrenorul a fost aşteptat aseară la aeroport şi „săltat“ de poliţişti cu mandat de aducere la sediul DNA. Piţurcă se întorcea de la Viena, unde asistase la meciul Austria - Serbia 1-3, din preliminariile Cupei Mondiale.

Selecţionerul naţionalei tricolore a ajuns la DNA în jurul orei 17.30 şi a părăsit clădirea la ora 18.15. „E un mare abuz, pentru că n-am fost înştiinţat că trebuie să mă prezint la DNA! Procurorii mi-au zis că mi-au trimis două citaţii la vechiul domiciliu, dar eu nu ştiu nimic. Pe aeroport au venit doi poliţişti la mine şi mi-au spus că trebuie să merg cu ei. Nu m-am speriat“, a declarat Piţurcă la ieşire.   Avocatul său, Mircea Duţu, a confirmat că Piţurcă e învinuit de favorizarea infractorului.

Procurorii îl acuză pe Piţi că a minţit semnând ca martor pe un precontract prin care Gigi Becali ar fi intenţionat să cumpere pământ la Cluj. Teia Sponte, omul latifundiarului, a fost surprins pe 7 mai, în ziua meciului „U“ Cluj - CFR, cu o valiză în care avea 1,7 milioane de euro bani gheaţă, destinaţi jucătorilor de la „U“, dacă aceştia câştigau.

Ne puteți urmări și pe Google News