Piţurcă, iar la DNA

Piţurcă, iar la DNA

Selecţionerul naţionalei de fotbal a mers astăzi la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde a fost audiat în dosarul "Valiza", în care patronul FC Steaua, Gigi Becali, este acuzat că a încercat să dea o mită de 1,7 milioane de euro jucătorilor de la Universitatea Cluj.

Atât la intrarea, cât şi la ieşirea din sediul DNA, Victor Piţurcă nu a vrut să facă declaraţii, spunând doar că nu a venit pentru "ceva interesant".

La jumătatea lunii trecute, antrenorul echipei naţionale de fotbal a fost reţinut de poliţişti pe aeroport şi dus la sediul Direcţiei.

„E un mare abuz, pentru că n-am fost înştiinţat că trebuie să mă prezint la DNA! Procurorii mi-au zis că mi-au trimis două citaţii la vechiul domiciliu, dar eu nu ştiu nimic. Pe aeroport au venit doi poliţişti la mine şi mi-au spus că trebuie să merg cu ei. Nu m-am speriat“, a declarat atunci Piţurcă.

Ne puteți urmări și pe Google News

În dosarul "Valiza de la Cluj" procurorii DNA au început urmărirea penală, la începutul lunii mai, faţă de Gigi Becali - finanţator al Clubului de fotbal "Steaua Bucureşti", acuzat de două infracţiuni de dare de mită; Teia Sponte - persoană din anturajul lui Becali George - acuzat de complicitate la dare de mită; Anton Doboş - preşedintele Clubului de fotbal "Universitatea Cluj", acuzat de luare de mită; Traian Bendorfean - cunoştinţă a lui Doboş Anton, acuzat de complicitate la luare de mită.

În ultimele săptămâni, mai mulţi oameni din fotbal au fost citaţi la DNA în legătură cu acest dosar. Astfel,  Marius Lăcătuş, Adrian Mititelu şi Gigi Becali au făcut câte o vizită pentru a fi audiaţi de procurorii anticorupţie.