Potrivit finanţatorului echipei Steaua, acţiunea desfăşurată împotriva lui Piţurcă este de natură politică.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), consideră că ridicarea lui Piţurcă este un abuz incalificabil  pe care îl face DNA şi " toată conducerea DNA trebuie să-şi dea demisia".

Acţionarul lui Dinamo, Vasile Turcu, a afirmat: "L-a luat ca şi cum ar fi un criminal, m-am zguduit când am aflat. Piţurcă este un tip respectuos, un tip corect nu poţi să-l iei pe sus!"

Conform unor surse din DNA, selecţionerul va fi adus în faţa procurorilor pentru a i se prezenta acuzaţiile, fiind apoi liber să plece.

Piţurcă a fost pus sub învinuire pentru favorizarea infractorului în dosarul în care Gigi Becali este cercetat pentru cazul „Valiza de la Cluj“.

Informaţia a fost confirmată pentru EVZ, de avocatul lui Becali, Cătălin Dancu.  „Pe 3 octombrie s-a început urmărirea penală împotriva lui Victor Piţurcă pentru favorizarea infractorului“, a declarat Cătălin Dancu pentru EVZ. 

Îşi aşteaptă avocaţii

Ajuns la DNA, Piţurcă a preferat să rămână pe hol şi să nu se prezinte procurorilor, decât în prezenţa avocaţilor. (17:50)

A părăsit sediul DNA

"Au venit doi oameni în civil, nu 10, cum se spunea", a declarat  Piţurcă la ieşirea de la DNA. " Nu am fost citat să vin la DNA. Ei spun că au trimis citaţia la vechiul domiciliu. Eu nu am primit nimic", a adăugat selecţionerul.

Întrebat dacă ştie care sunt acuzaţiile care i se aduc, acesta a precizat: "Scopul mandatului era foarte clar: era un contract de vânzare-cumpărare a unui teren". În celaşi timp, Piţurcă a spus că nu i-a făcut nicio favoare lui Gigi Becali, iar procurorii au vorbit mai mult cu avocatul său. (18:15)

Citiţi şi:

Piţurcă riscă puşcăria de mână cu Becali

 

Ştire actualizată la ora 18:15