Evenimentul Zilei > Social > „Piromanul” care a incendiat un bloc din centrul Constanței, descoperit de polițiști: O femeie aflată la a treia tentativă
„Piromanul” care a incendiat un bloc din centrul Constanței, descoperit de polițiști: O femeie aflată la a treia tentativă

„Piromanul” care a incendiat un bloc din centrul Constanței, descoperit de polițiști: O femeie aflată la a treia tentativă

Polițiștii de la Investigații Criminale, din Constanța, au întocmit dosar penal pentru distrugere prin incendiere în urma unui incendiu uriaș care a devastat un bloc din centrul orașului în prima zi de Crăciun. Principalul suspect ar fi o femeie, cu afecțiuni psihice, care ar mai fi avut tentative de incendiere și i-ar fi mai fi amenințat, anterior, pe locatari că le va da foc.

Prima seară de Crăciun a fost cu ghinion pentru opt familii care locuiesc într-un bloc din centrul Constanței, mansarda imobilului fiind cuprinsă de un incendiu uriaș. Potrivit pompierilor, au ars acoperișul și mansarda clădirii pe o suprafață de 250 mp în care se aflau materiale textile, plastice, deșeuri de hârtie si material lemnos. Apartamentele aflate la nivelele inferioare, au fost deteriorate de apa folosită la stingere și de fumul degajat.

De la început s-a stabilit și cauza probabilă a incendiului, flacăra de la o lumânare, aruncată de o persoană. Mansarda blocului era locul în care se adăposteau oameni ai străzii dar și persoane care locuiau fără forme legale, fiind plină cu resturi menajere, inflamabile. Printre cei care locuiau ilegal, criminaliștii au descoperit o femeie de 54 de ani, bolnavă de schizofrenie care, potrivit vecinilor, este și consumatoare de alcool. 

Femeia locuia în bloc, fără forme legale, de peste 20 de ani. “Se pare că de la ea a plecat incendiul. Femeia a mai avut, și declarativ, niște tentative de incendiere. Vă dau foc, ar fi amenințat ea și chiar a reușit, în urmă cu câteva zile, dar vecinii au reușit să stingă flăcările, la timp. Plus resturile menajere, mizeria de acolo din mansardă. A fost un cumul de factori. S-a deschis dosar penal pentru distrugere prin incendiere”, a declarat, pentru EVZ, unul dintre anchetatori. Suspecta a fost dusă la Palazu Mare, la Psihiatria Spitalului Județean.

Blocul din central orașului aparține Regie Autonome de Exploatare a Domeniului Public și Privat (RAEDPP) al Primăriei Constanța. Pe lângă proprietari și chiriași cu contract, în imobil, la mansardă, trăiesc și mai mulți oameni fără adăpost care își aduc cu ei și lucrurile adunate de pe străzi. După incendiu, Primăria Constanța a declanșat o anchetă. “Poliția locală va efectua un control și va determina starea fizică, proprietarii legali și locuitorii fără acte”,  a declarat, pentru EVZ, primarul Constanței, Decebal Făgădău.