Evenimentul Zilei > International > PIRAȚII informații țintesc avioanele conectate la internet
PIRAȚII informații țintesc avioanele conectate la internet

PIRAȚII informații țintesc avioanele conectate la internet

Pirații informatici ar putea exploata echipamentele avioanelor comerciale, conectate tot mai mult la internet, pentru a distruge sistemele electronice din cabinele piloților, potrivit unui raport al guvernului american, transmite AFP.

Securitatea cibernetică în zbor a fost identificată drept o ''problemă de importanță sporită'' asupra căreia Administrația federală a aviației din SUA (FAA) începe să reflecteze, a estimat organismul de audit al Congresului american (GAO).

''Tehnologiile moderne de comunicații, inclusiv conectivitatea IP, sunt tot mai utilizate de sistemele avioanelor, permițând indivizilor neautorizați să aibă acces și să compromită sistemele aeroelectronice ale aparatului'', a notat GAO în raportul său.

Până recent, electronica ce ajuta la controlul și pilotarea avioanelor (avionica) funcționa în manieră autonomă, notează Agerpres.

''Totuși, potrivit FAA și experților cu care am vorbit, rețeaua IP i-ar putea permite unui pirat informatic să aibă acces de la distanță la sistemele aeroelectronice și să le compromită'', a adăugat GAO.