Piraţii au atacat un iaht şi au răpit o familie de turişti

Piraţii au atacat un iaht şi au răpit o familie de turişti

Cinci turişti - doi bărbaţi, două femei şi un copil - care se aflau la bordul unui iaht au fost capturaţi de un grup de piraţi în apropierea coastelor somaleze, relatează tgcom.it.

Sechestrul de persoane de către piraţi este frecvent în zonă. Numai anul trecut au fost interceptate 25 de ambarcaţiuni.

De regulă, piraţii atacă vasele comerciale, dar acum au luat în colimator un iaht de dimensiuni destul de mici, care naviga de-a lungul coastei în largul regiunii autonome Puntland (nord-estul Somaliei).

În urmă cu câteva zile, guvernul de la Mogadiscio a semnat un contract cu o firmă de securitate franceză, care să se ocupe de siguranţa navigaţiei în apele teritoriale somaleze. Această zonă de mare, din Cornul Africii, este printre cele mai periculoase din lume, pentru că piraţii sunt foarte activi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ultimul caz de asalt asupra unei nave s-a petrecut în urmă cu două luni. Atunci, turiştii au fost eliberaţi în schimbul unei sume de bani. După acel episod, francezii au efectuat o razie, iar şase bandiţi aşteaptă să fie judecaţi la Paris.

(14:05)