Evenimentul Zilei > Social > Pietrele si cristalele care caracterizeaza zodiile si bratari barbati specifice acestora
Pietrele si cristalele care caracterizeaza zodiile si bratari barbati specifice acestora

Pietrele si cristalele care caracterizeaza zodiile si bratari barbati specifice acestora

Luând ca reper tradițiile indiene și mesopotamiene, astrologia modernă își are bazele în relațiile care există între planete și semnele zodiacului, începând cu corespondența dintre culorile atribuite acestora. Această rețea de legături se extinde în lumea pietrelor prețioase și își găsește aplicația practică în utilizarea lor ca amulete și talismane. Legăturile dintre cristale și pietre și cele douăsprezece zodii sunt regăsite în multe colțuri ale lumii.

Douăsprezece erau pietrele pe care a fost întemeiat Ierusalimul ceresc și douăsprezece erau semnele zodiacului. Pietrele au fost asociate cu planetele bazându-se pe culoare. În astrologie, fiecare semn și fiecare planetă se disting printr-o culoare. Și pe baza axiomelor conform cărora totul este viu și totul participă la întreg utilizarea pietrelor, bazată pe principiile astrologiei, s-a evidențiat utilizarea lor că amulete și talismane, sfătuind oamenii să poarte aceste pietre sub formă de bijuterii, inele, pandantive, brățări etc.

Cornelio Agrippa, medic, filozof și alchimist în lucrarea „De occulta philosophia” (1510), a dezvăluit câteva mistere ale artelor ezoterice. Mai mult, într-o parte a acestei lucrări, el enumeră relațiile dintre pietre și planete:

De exemplu rubinul și topazul sunt atribuite Soarelui, precum și toate acele pietre care „imită” razele soarelui, cum ar fi Piatră Soarelui, care, dacă este expusă la razele soarelui ia forma unei stele de aur.

Pentru Lună, indică Berilul, Piatra Lunii, Marcasitul argintiu, toate pietrele cu reflexe albe și verzi.

Mercurul este asociat cu Agat, Smarald, Topaz și toate acele pietre multicolore care au în mod natural modele la suprafață sau cu cele care au fost lucrate manual, precum Cristalul, și care au culori precum verde și galben.

Venus are că pietre Beril, Coral, Carnelian, Crisolit, Smarald, Jasp verde, Safir, și Lapis Lazuli, adică, pe scurt, toate pietrele cu culori irizate, albe sau verzi.

Pentru Marte avem Ametistul, Diamantul, Magnetitul, Jaspul roșu și toate pietrele asemănătoare.

Jupiter este legat de Beril, Smarald, Jasp Verde, Safir și toate pietrele de culoare verde și cerească.

În cele din urmă pentru Saturn există Carnelianul, Calcedonia, Jaspul maro, Magnetitul și toate pietrele întunecate și grele.

Și în ziua de azi, pietrele și cristalele sunt purtate pentru puterile lor vindecătoare, dar și din motive de fashion. Brățările sunt cele mai căutate podoabe cu astfel de pietre pentru că sunt ușor de purtat atât de femei, cât și de bărbați și pot fi întruchipate în orice tip de ținută. Cei mai mulți asociază zodiile si bratari barbati specifice, dar și pentru femei, după cum urmează:

Berbec

Este un element de Foc, planeta este Marte, simbol pentru forță și energie. Cu personalitatea lor puternică, nativii Berbec domină și cred că au întotdeauna dreptate. Pietrele ce trebuie purtate sunt: Ametist, Citrin, Carnelian, Cristal de rocă, Dolomit, Hematit, Granat, Jasp roșu etc.

Taurul

Este un element de Pământ și planeta este Venus, simbol pentru armonie și dragoste. Înzestrați cu un mare simț al realității, nativilor Taur le place să dețină controlul asupra vieții lor și sunt adesea conservatori. Pietrele ce trebuie purtate sunt: Agat, Aventurină, Citrin, Coral, Smarald, Lapis Lazuli, Malachit, Cuarț roz, Safir etc.

Gemeni

Este un element de Aer și planeta dominantă este Mercur, simbol pentru comunicare. Intelectuali, nativii din Gemeni au o mare sete de cunoaștere și un mare spirit de deschidere. Pietrele pentru gemeni sunt: Agat, Acvamarin, Chihlimbar, Calcedonie albastră, Calcedonie galbenă, Citrin, Cristal de rocă, Lepidolit, Ochi de tigru, Pirită.

Rac

Este un element de Apă, dominat este Luna, simbol pentru feminitate. Foarte sensibili, cei născuți în Rac sunt foarte atașați de casă. Pot fi foarte vulnerabili. Nativii Racului sunt foarte creativi. Pietrele Racului sunt: Aventurină, Calcedonie albă, Coral, Smarald, Jad, Labradorit, Opal, Perlă, Piatra Lunii, Cuarț roz, etc.

Leu

Este un element de Foc și astrul ceresc este Soarele, simbol pentru vitalitate. Foarte dominanți, nativii din zodia Leului câștigă foarte des putere asupra celor din jur. Sunt greu accesibili și sunt în general foarte bine organizați. Pietrele Leului sunt Chihlimbar, Calcit, Citrin, Cristal de munte, Diamant, Granat, Labradorit galben, Ochi de tigru, Peridot.

Fecioara

Este un element de Pământ, planeta sa este Mercur și înseamnă comunicare, Foarte critici din fire, nativii Fecioare au dificultăți în exprimare și sunt timizi. Pietrele Fecioarei sunt Chihlimbar, Ametist, Celestit, Citrin, Cornalină, Jasp, Lapis Lazuli, Ochi de tigru, Safir, Turcoaz etc.

Balanță

Este un element de Aer, planeta sa este Venus, simbol pentru armonie și dragoste. Nativii din Balanță sunt foarte amabili, cu o minte deschisă și posedă mult tact. Au nevoie de armonie, pace și asigură evitarea conflictelor. Pietrele lor sunt: Acvamarin, Jad, Jasp, Opal, Cuarț fumuriu, Cuarț roz, Topaz etc.

Scorpion

Este un semn de Apă, planeta sa este Marte și emană forță și energie. Suspiciosi din fire, nativii din Scorpion sunt oameni foarte pretențioși, dar și perseverenți. Sensibili, au mari dificultăți în comunicarea sentimentelor. Pietrele lor sunt: Agat, Ametist, Cornalină, Granat, Hematit, Jasp roșu, Malachit, Obsidian, Rubin etc.

Săgetător

Este un semn de Foc, planeta Jupiter, simbol al strălucirii. Idealiști, nativii din Săgetător sunt în general deschiși și sinceri. Pot fi atât sensibili, cât și impulsivi în același timp, ceea ce uneori îi face să nu aibă tact și realism. Pietrele lor sunt: Amazonit, Ametist, Aventurin, Calcedonie, Lapis Lazuli, Obsidian, Opal, Safir, Sodalit, Topaz albastru etc.

Capricorn

Este element de Pământ, planeta sa este Saturn, dominat de datorie și obligație. Nativii din Capricorn sunt adesea oameni ambițioși, ordonați și voluntari. Din păcate, adesea sunt intoleranți și au dificultăți în a-și exprima sentimentele. Pietrele sunt: Calcedonie albă, Cristal de munte, Jasp, Obsidian, Piatra Lunii, Cuarț fumuriu etc.

Vărsător

Este un element de Aer. Planeta sa este Uranus, simbol al forței și concentrării. Creativi din fire, nativii din Vărsător sunt oameni foarte sensibili. Sunt sociabili și entuziaști. Cu toate acestea, pot fi nerăbdători și lipsiți de tact față de ceilalți. Pietrele sunt: Agăț, Acvamarin,Fluorit albastru deschis, Jasp, Morganit, Opal etc.

Pești

Este un element de Apă, planeta este Neptun și se caracterizează prin flexibilitate. Hipersensibili, nativii din Pești sunt foarte emotivi, modești, dar și ușor de influențat. Ei suprimă o mulțime de lucruri în subconștientul lor și nu suportă violența. De asemenea, sunt foarte sensibili la misticism. Pietrele Peștilor sunt: Acvamarin, Ametist, Coral, Fluorit Violet, Jad, Labradorit, Perlă, Piatră Lunii, Safir, Turcoaz etc.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.