Evenimentul Zilei > International > Pierderi uriașe pentru Air France. Compania aeriană a pierdut 170 de milioane de euro
Pierderi uriașe pentru Air France. Compania aeriană a pierdut 170 de milioane de euro

Pierderi uriașe pentru Air France. Compania aeriană a pierdut 170 de milioane de euro

Compania aeriană Air France a anunțat marți că seria de șapte greve de câte o zi, declanșată în februarie de către angajații care solicită salarii mai bune, a dus la pierderi de aproximativ 170 de milioane de euro .

"Impactul asupra profitului operațional al Air France, ca urmare a celor șapte zile de grevă în perioada cuprinsă între 22 februarie și 11 aprilie, este estimat la 170 de milioane de euro", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei.
Estimarea a fost inclusă într-o declarație privind numărul de pasageri ai companiei Air France-KLM, în care se afirmă că acesta a crescut cu 5,4%, în luna martie.
Se pare că acțiunea va continua marți și miercuri, astfel că se va ajunge la șapte zile de grevă, în total, de la începutul protestului sindical, în luna februarie.
Air France a estimat că unul din patru zboruri ar putea fi anulat marți.
Alte greve sunt planificate pentru zilele de 17, 18, 23 și 24 aprilie.
Sindicatele susțin că muncitorii merită să beneficieze de revenirea companiei de transport aerian la profitabilitate operațională, după ani de strângere a curelei. Salariile tuturor angajaților au fost înghețate începând cu anul 2011.
Acțiunea Air France coincide cu grevele sindicatelor de la SNCF, Compania Națională de Căi Ferate, precum și cu protestele studenților, funcționarilor publici, lucrătorilor din domeniul energiei și salubrității.
SNCF a declarat luni că grevele împotriva planurilor de restructurare a societății, care are mari datorii, s-au soldat deja cu pierderi de aproximativ 100 de milioane de euro.
Deși diversele proteste au scopuri diferite, acestea au creat o atmosferă generală de nemulțumire socială, pe fondul planurilor ambițioase de reformă ale președintelui Emmanuel Macron.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.