Primăria Sectorului 4 spune că a dat un acord formal de funcționare al clubului, rămânând la atitudinea instituțiilor statului (Pompieri, ISU) să facă toate controalele și să dea avizele ce țin de ei.

„Îmi pare rău dar nu mă pot abține! Văd la TV niște nesimțiți din administrația locală din București care spun că “autorizația de funcționare” este formală și se emite în baza unor documente sumare și doar a unei plăți de taxe, și nu stă în competența reprezentanților instituțiilor dânșilor alte chestiuni de autorizare. Voi vorbiți serios? Băi nesimțitilor măcar nu încercați să mințiți în fața întregii țări?
Ca cei neavizați să înteleagă minciuna și totodată procedurile legale, mai jos se găsește link-ul cu documentele necesare pentru emiterea unei astfel de autorizații”.

Adrian Atomei spune că Primăria nu poate da acordul de funcționare dacă nu are toate avizele de la celelalte institutii.

La linkul indicat, se găsesc următoarele:

Obținere Acord/Autorizatie pentru desfasurarea exercitiilor comerciale.

Acte NECESARE:

„Acorduri/avize/autorizari/licente speciale specifice exercitiului comercial desfasurat, dupa caz; a) aviz/autorizație de funcționare de la Direcția de Sănătate Publică Brașov (str. M. Kogălniceanu nr. 11), b) aviz/autorizație de securitate la incendiu de la I.S.U. Brașov (str. Școlii nr. 4), c) aviz/autorizație de funcționare de la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov (str. Politehnicii nr. 3)”.

Cu alte cuvinte, acordul de funcționare NU poate fi dat fără a avea acordul de la celelalte instituții ale statului. Primăria are ultimul cuvânt privind funcționarea sau nu a unui club.

În mod normal, primarul din București, de la sectorul 4, se face vinovat de crimă deoarec a dat acordul de funcșionare fără a avea acordul de la ISU. Așa cum a recunoscut senin astăzi.