Evenimentul Zilei > Politica > Piedone, la un pas să bată palma cu PNL
Piedone, la un pas să bată palma cu PNL

Piedone, la un pas să bată palma cu PNL

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, este pe cale să treacă în tabăra liberalilor. El dorește, în schimb, să fie candidatul PNL la Primăria Capitalei

Primarul Sectorului 4, conservatorul Cristian Popescu Piedone, intenționează să se mute la PNL. El poartă negocieri pe această temă cu lideri liberali și în schimb, cere garanții că va fi susținut pentru o candidatură la Primăria Generală a Capitalei, au declarat surse liberale pentru EVZ.

Acesta nu se poate înscrie efectiv în PNL, pentru că legea nu-i permite, și ar însemna să-și piardă mandatul de primar.

De altfel, în urmă cu câteva zile, Cristian Popescu Piedone a demisionat din funcția deținută în partid, cea de prim-vicepreședinte, a doua ca importanță și a anunțat că va deveni simplu membru al PC Sector 4. Alături de el au mai demisionat din funcțiile deținute în partid și senatoarea Cristiana Anghel, dar și alți patru lideri ai partidului.

Pierderea lui Cristian Popescu Piedone ar reprezenta o mare lovitură pentru conservatori. De altfel, la ședința în care primarul sectorului 4 și-a anunțat demisia din funcția nr. 2 din partid, senatorul Mircea Banias le-a spus celor care îl susțin pe Daniel Constantin că e o mare greșeală să se renunțe la Piedone pentru că „asta înseamnă plecarea a cel puțin jumătate din voturile partidului”. Popescu Piedone este primar al Sectorului 4 din 2008, acesta obținând scoruri electorale apropiate de 80%.

El a fost la un pas să candideze la Primăria Capitalei și în 2012, dar în cele din urmă, conducerea USL a decis să meargă pe mâna lui Sorin Oprescu.

Influența lui Piedone în partid este foarte mare, în condițiile în care acesta este privit drept alternativa la Daniel Constantin, căzut în dizgrația familiei Voiculescu, dar și a unei bune părți din colegii săi. O susținere a PNL ar produce probabil, un val de plecări din PC.

PNL vrea să destructureze grupul PC-PLR

De fapt, se pare că aceasta va fi soarta întregului grup PC-PLR din Camera Deputaților și Senat. Astfel, liberalii se străduiesc să-l destructureze și să-i treacă pe aceștia încetul cu încetul măcar la independenți, pentru a-i susține în eventualitatea depunerii unei moțiuni de cenzură, dacă nu reușesc să-i convingă să se înscrie în PNL.

Doar în prima zi a sesiunii parlamentare, doi deputați din grupul PC-PLR au anunțat că vor să treacă la PNL: deputații Nicolae Alexandru și Paul Dumbrăveanu.

Nemulțumirile conservatorilor față de actuala strategie electorală a partidului sunt binecunoscute și s-au acutizat după ce Victor Ponta – cel pe care a mizat partidul condus de Constantin – a pierdut alegerile prezidențiale.