Evenimentul Zilei > Politica > Piedone, arma lui Voiculescu împotriva actualului șef al PC
Piedone, arma lui Voiculescu împotriva actualului șef al PC

Piedone, arma lui Voiculescu împotriva actualului șef al PC

Dan Voiculescu s-a supărat că Daniel Constantin s-a îndepărtat de el, apropiindu-se de Victor Ponta. Din acest motiv vrea să-l schimbe în fruntea PC cu primarul sectorului 4.

Prim-vicepreședintele PC, Cristian Popescu Piedone este pe cale să candideze împotriva președintelui PC, Daniel Constantin, pentru șefia partidului, la Congresul ce va avea loc pe 26 aprilie.

Potrivit surselor EVZ, președintele fondator al PC, Dan Voiculescu nu ar fi străin de această mișcare, în condițiile în care relațiile cu Daniel Constantin s-au răcit în ultima vreme.

Dan Voiculescu s-ar fi arătat deranjat și de faptul că ministrul Agriculturii s-a îndepărtat de el în ultima vreme, preferând să se apropie de șeful Executivului, Victor Ponta. Recent, relația bună cu Ponta i-a costat și pe liberalii Radu Stroe și Daniel Chițoiu funcțiile din Guvern. De altfel, potrivit acelorași surse, Daniel Constantin ar urma să se înscrie oricum în PSD, după o eventuală condamnare a lui Dan Voiculescu în dosarul ICA.

Un alt motiv de nemulțumire față de Daniel Constantin este legat de faptul că, deși se revendică a fi de centru-dreapta, Partidul Conservator și-a uitat direcția, mai ales prin apropierea de PSD.

Primar al sectorului 4 din 2008, Cristian Popescu Piedone a câștigat alegerile locale din 2012 cu un scor de peste 80% din voturi. În luna decembrie, Piedone a dizolvat toate organizațiile politice ale PC din București și potrivit unor surse politice, președintele PC Daniel Constantin și președintele fondator Dan Voiculescu nu au știut de această mișcare.

Președinte al PC de 4 ani

Daniel Constantin a fost ales președinte al Partidului Conservator în martie 2010, el îndeplinind mai mulți ani funcția de director al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură. Din momentul mai 2012, atunci când USL a preluat Puterea, Daniel Constantin a îndeplinit funcția de ministru al Agriculturii în toate cele trei guverne conduse de Victor Ponta.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: