Fiscul american, păcălit de o bancă elvețiană. Pictet Banque a omis să declare conturi de 5, 6 miliarde

sursă foto: Facebook

Bancă elvețiană Pictet Banque a recunoscut că a ascuns de Fiscul american peste 5,6 miliarde de dolari într-o acțiune în care au fost implicați contribuabili americani care au fraudat statul american cu 50,6 milioane de dolari.

Banque Pictet, divizia de private banking a grupului Pictet, cu o vechime de 218 ani, va plăti aproximativ 122,9 milioane de dolari sub formă de despăgubiri și penalități, ca parte a unui acord cu procurorii.

Banca Pictet va plăti despăgubiri de 122,9 milioane de dolari

Între 2008 și 2014, banca a deținut 1.637 de conturi în numele unor clienți americani, care, în total, s-au sustras de la plata a aproximativ 50,6 milioane de dolari constând în taxe și impozite. Conturile dețineau mai mult de 5,6 miliarde de dolari din totalul de aproximativ 20 de miliarde de dolari în active ale contribuabililor americani pe care banca le-a gestionat în perioada respectivă.

În cazul în care banca respectă termenii înțelegerii, Departamentul de Justiție a acceptat să amâne urmărirea penală timp de trei ani și apoi să respingă o acuzație de conspirație penală pentru fraudarea Fiscului.

„Încurajăm companiile și instituțiile financiare să vină la noi pentru a ne raporta neregulile înainte ca noi să venim la voi", a declarat Damian Williams, procurorul SUA pentru Districtul Sudic din New York.

Sursa: Pixabay

„Grupul nostru este mulțumită că a rezolvat această problemă”

Grupul Pictet a precizat într-un comunicat că această tranzacție este rezultatul "cooperării sale extinse cu autoritățile americane, în deplină conformitate cu legislația elvețiană".

„Grupul nostru este mulțumită că a rezolvat această problemă și va continua să ia măsuri pentru a se asigura că clienții săi își îndeplinesc obligațiile fiscale", se arată într-un comunicat al băncii. Banca elvețiană a ajutat clienții să se sustragă de la plata taxelor din SUA prin deschiderea, menținerea și ascunderea unor conturi nedeclarate pentru aceștia, au acuzat procurorii.

Banque Pictet a păstrat datele de identificare a conturilor, în loc să le trimită clienților din SUA. De asemenea, a format și a gestionat entități offshore care nu aveau "niciun scop comercial, ci existau doar pentru a-i ajuta pe contribuabilii-clienți ai Grupului Pictet din SUA să-și ascundă conturile și activele offshore de autoritățile fiscale americane.

Pictet Banque a menținut aproximativ 529 de entități offshore

Grupul Pictet a menținut aproximativ 529 de entități offshore pentru conturile americane în cauză în perioada de timp relevantă. Totodată, grupul i-a ajutat pe clienții americani care sustrăgeau impozite să păstreze banii nedeclarați în străinătate prin transferul de fonduri din conturi nedeclarate în conturi care păreau a fi deținute de clienți din afara SUA, potrivit CNBC.