Evenimentul Zilei > Actualitate > Picior ce pare a fi de om, descoperit în bagajul unui cetățean chinez
Picior ce pare a fi de om, descoperit în bagajul unui cetățean chinez

Picior ce pare a fi de om, descoperit în bagajul unui cetățean chinez

Descoperirea a fost făcută pe aeroportul Otopeni, după ce bagajul a fost scanat la intrarea în cală. Valiza aparținea unui cetățean străin, care se pregătea să plece din țară.

UPDATE 4. Anchetatorii au precizat, pentru EVZ, că persoana audiată, cetățeanul asiatic nu cunoaște limba română, motiv pentru care s-a apelat la un traducător. Iar fragmentul corporal descoperit în bagajul acestuia seamănă a fi mai mult al unui animal. Specialiștii nu exclud încă ipoteza ca fragmentul dscoperit să aparțină, de fapt, unui animal – în trecut, anchetatorii s-au mai confruntat cu alte cazuri similare, în care au fost anunțați de descoperirea unor fragmente umane, dar care s-au dovedit a fi ale unui urs. În acest caz, IML urmează să spună cu exactitate despre ce fel de fragmente ar fi vorba. 
A – fragment aparținând unui urs. B – fragment de picior uman
UPDATE 3. Ofițerii SRI pot spune în acest moment că la controlul cu raze X s-a găsit un fragment corporal, însă mai multe precizări pot face criminaliștii care au deschis bagajul cetățeanului asiatic.
UPDATE 2. Cazul a fost preluat de Parchetul General. Cetățeanul chinez ar fi vrut să ajungă în Italia.
UPDATE. Trupele antitero au văzut prin aparatele speciale că în bagajul unui cetățean chinez ar putea fi laba unui picior. În scurt timp, criminaliștii de la IGPR, care au ajuns la fața locului, au deschis bagajul și au constatat existența unui picior de om.
Potrivit unor surse judiciare. cetățeanul chinez căruia îi aparține bagajul ar fi doar în tranzit prin România, el nu a stat aici nicio zi. Bărbatul urmează să fie audiat.
Potrivit primelor informații, bagajul aparține unui cetățean străin, care a fost reținut. Mai mult,aeronava nu a fost oprită la sol.
Anchetatorii cercetează acum descoperirea macabră.
Victime în geamantane, găsite în trecut
În comunitatea chinezilor din Capitală, au fost înregistrate mai multe crime care au implicat tranşarea victimelor:
1992 – în Lacul Pantelimon a fost găsit un geamantan în care era înghesuit trupul unui chinez; în acelaşi an, este găsită încă o valiză cu un trup uman, în Lacul Colentina
1997 – pe strada Compozitorilor, un alt chinez este asasinat în casa sa. Criminalii îi taie degetele de la o mână. În acelaşi an, pe Lacul Morii este găsită o valiză cu bucăţi din trupul tranşat al unui comerciant chinez.

Vom reveni cu amănunte.