În 1995 a părăsit formația pentru a începe o cariera solo. Robbie a vândut peste 55 de miloane de albume și 17 milioane de single-uri. Artistul a intrat și în Cartea Recordurilor datorită faptului că în doar o zi a vândut mai mult de 1,6 milioane de bilete pentru turneul său mondial din 2006. În 2004 a fost introdus în UK Music Hall of Fame, fiind votat drept ”Cel mai bun artist al anilor ’90”.

În luna iulie a anului 2011, Robbie Williams a făcut public faptul că se va reuni cu formaţia Take That. Cei cinci membri ai formaţiei Take That nu mai cântasera împreună de 15 ani, dar au lansat un nou album, intitulat "Progress", în noiembrie 2010. Albumul a inregistrat vânzări spectaculoase după ce fanii au cumpărat 235.000 de copii în prima zi de la lansare. Spre finalul anului trecut, Robbie Williams a anuntat ca va lansa un nou album solo în 2012, punând astfel din nou capăt colaborării cu foştii lui colegi din grupul Take That.

Goliciune și extratereștri

Artistul stă foarte bine la capitolul ”picanterii”, fiind cunoscut pentru  comportamentul ieșit din tipare. Una dintre dorinţele lui neîmplinite se pare că este aceea de a deveni vocalul formaţiei Queen (este un mare fan al formaţiei). Pentru coloana sonoră a filmului ”A Knight’s Tale” a înregistrat ”We Are The Champions”, de la Queen, şi ulterior a purtat discuţii cu trupa, dar nu a fost să fie!

Aflat la un moment dat în Africa de Sud, Robbie Williams a fost la un pas de a fi arestat pentru…corupere de minori, fiindcă se îndrăgostise de o tânără. Foarte tânără…. „I-am povestit stilistului meu despre ea, iar el mi-a spus: «Da, am vorbit şi eu cu ea. E drăguţă, dar mi-a spus că mâine trebuie să meargă la şcoală.» Atunci m-am gândit că nu ar fi prea amuzant să fiu arestat în Africa de Sud".

Celebrul fotograf Mario Tsetino își aduce aminte când, la un shooting pentru coperta ediţiei americane a revistei Vogue, Robbie a pozat nud, împreună cu fotomodelul Gisele Bundchen, care era îmbrăcată într-un costum de baie: ”Singura problemă a fost că Robbie se simţea atît de bine în pielea lui, încât nu a mai manifestat nici cea mai mică dorinţă să se îmbrace!”.

Printre altele, Robbie a câștigat un proces împotriva unei femei care îl hărţuia şi care pretindea că nu făcea altceva decît să-l avertizeze că e în pericol de a fi răpit de extratereștri!

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/iy4mXZN1Zzk" width="620" frameborder="0" height="315"></iframe>