Piața jocurilor de noroc online, prognozată să atingă 213 mld $ în 2028

Piața jocurilor de noroc online, prognozată să atingă 213 mld $ în 2028

Piața globală de jocuri de noroc online a atins o valoare de 105 miliarde de dolari în 2022, cu o rată de creștere anuală de 12,5%, conform unui studiu recent. Acesta estimează, de asemenea, că piața va ajunge la 213,58 miliarde de dolari până în 2028.

Adoptarea tehnologiilor de realitate augmentată și virtuală în jocurile de noroc este considerată ca fiind un factor major de creștere. Industria de profil este foarte receptivă cu privire la orice formă de inovație care oferă perspectivă, iar tehnologiile AR și VR permit dezvoltarea unor experiențe de gaming mult mai imersive decât cele tradiționale. De exemplu, jucătorii ar putea opta pentru o simulare bazată pe jocul de poker, care i-ar transporta într-un turneu internațional desfășurat într-un cazinou din Las Vegas. Efectiv, posibilitățile sunt nenumărate.

În ultimii ani, cazinourile online au reușit să câștige un număr mari de jucători prin intermediul ofertelor promoționale oferite, care pornesc de la pachete de bun venit, continuă cu programe de loialitate deosebite și pot ajunge până la jackpot-uri cu multe zerouri. Potrivit unui comparator de bonusuri casino, România este una dintre puținele țări europene în care promoțiile cazinourilor online ating praguri foarte mari.

De asemenea, popularitatea sporita a cazinourilor live este un alt element important din ecuația progresului acestui sector. Spre deosebire de jocurile virtuale obișnuite, cele live se desfășoară în compania unui dealer. Utilizatorii pot comunica atât cu crupierul, cât și între ei, prin intermediul unui chat, astfel încât dinamica dintr-o cazinou fizic este transpusă în mediul online.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ciuda creșterii rapide, piața se confruntă și cu o serie de provocări. Foarte multe țări din Europa au implementat sisteme de licențiere în ultimul deceniu, iar taxele și impozite continuă să fluctueze de la an la an. Reglementările stricte din anumite regiuni limitează extinderea jocurilor de noroc online.  Cu toate acestea, operatorii au colaborat de fiecare dată cu autoritățile și uneori chiar au recurs la anumite măsuri de restricționare autoimpuse, care au contribuit la promovarea jocului responsabil.

În ceea ce privește segmentarea produselor, cazinourile online au dominat industria în 2022, cu o cotă de piață de peste 52%. În același timp, platformele de jocuri de noroc bazate pe desktop sunt cele mai populare, oferind acces la site-uri de jocuri de noroc pe dispozitive precum computerele și laptopurile.

Din punct de vedere geografic, Europa a deținut cea mai mare cotă de piață pentru jocurile de noroc online, cu peste 46% în 2022. Această tendință a fost alimentată de creșterea numărului de site-uri de jocuri de noroc online și lansarea de aplicații mobile pentru activități de jocuri de noroc online.

Competiția pe piața globală de jocuri de noroc online este intensă, cu mulți jucători locali și internaționali. Bet365, Entain, Kindred, Flutter Entertainment și William Hill sunt câțiva dintre principalii jucători din această piață, la nivel european.

În ciuda provocărilor, piața jocurilor de noroc online pare pregătită pentru o creștere semnificativă în anii următori, pe măsură ce noile tehnologii și inovațiile continuă să schimbe modul în care oamenii pariază și se joacă online.