Editura Evenimentul si Capital

Piața investițională din Franța – în atenția oamenilor de afaceri români

Autor: | | 0 Comentarii | 198 Vizualizari

Delegaţia Camerei de Comerţ şi Industrie a României, condusă de Preşedintele CCIR, domnul Mihai Daraban, a efectuat miercuri, 7 iunie 2017, o vizită de lucru la Paris, Franța. În cadrul vizitei, au avut loc întâlniri cu Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Franceze, domnul Pierre Goguet și cu reprezentaţi la nivel înalt ai Forumului Francofon al Afacerilor și ai Club Efficience.

În cadrul întâlnirii cu Președintele Camerei de Comerț și Industrie Franceze s-a discutat despre perspectivele cooperării dintre organizaţiile camerale din România şi Franţa, cu accent pe contribuţia acestora la consolidarea conlucrării dintre mediile antreprenoriale din cele două state, atât pe plan bilateral cât şi pe pieţe terţe.

Subiectele de discuție au atins și perspectivele cooperării dintre organizaţiile camerale din România şi Franţa, cu accent pe contribuţia acestora la consolidarea conlucrării dintre mediile antreprenoriale din cele două state, atât pe plan bilateral cât şi pe pieţe terţe.

În cadrul întâlnirii cu preşedintele Forumului Francofon al Afacerilor, dl. Steve Gentili, o atenţie deosebită a fost acordată valorificării oportuniţilor oferite de Organizaţia Internaţională a Francofoniei. A fost evocată inclusiv posibilitatea corelării activităţilor pe linia axei economice a francofoniei cu viitoarea Preşedinţie română a Consiliului UE.

  • FFA – Forumul Francofon al Afacerilor - este principalul partener în organizarea evenimentelor economice ale OIF, axat pe încurajarea cooperării între actori economici din statele francofone, pe stimularea dialogului între mediul politic și cel economic, contribuind la facilitarea schimburilor între sectorul privat și economiile statelor francofone. FFA are o bună cooperare cu Camerele de comerț naționale cu care dezvoltă proiecte. Există un mare interes de a coopera cu România în organizarea de evenimente axate pe sectoare de interes pentru țara noastră (cum ar fi tehnologiile informaționale/digitale; industria auto, energia). FFA colaborează de asemenea cu: OCDE, Agenția Franceză de Dezvoltare/AFD; Banca de Dezvoltare a Statelor Africii Centrale/BDEAC și Business France.
  • Clubul Efficience regrupează Diaspora economică africană și are drept obiectiv promovarea intereselor economice africane în Franța și în Europa și crearea de punți de cooperare spre Africa prin intermediul unor proiecte. Deține o rețea de peste 600 de membrii (șefi și reprezentanți ai unor întreprinderi și lideri de opinie); printre parteneri: Forbes Afrique, Le Point, Canal + Afrique, Orange, Cabinet Orrick, Institutul Francez); parteneri instituțiali (IPEMED, la Fondation Africa France, la Fondation Énergie pour l'Afrique, la Fondation Culture & Diversité, la Fondation Chirac, la Fondation la Fondation Aces, la Fondation Tony Elumelu, la Fondation Face, și Secțiile economice ale ambasadelor africane la Paris.

S-a convenit asupra unui schimb de informaţii sistematic privind oportunităţile de afaceri, identificarea domeniilor cu potenţial în materie, proiecte realizabile în comun de companiile româneşti şi franceze.

Olguta Vasilescu a luat FOC! S-A DEZLANTUIT in fata tuturor...Ce s-a putut intampla

Pagina 1 din 1


Tag-uri: CCIR, Franta, afaceriStirile zilei

Alte articole din categoria: Afaceri

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI