Petromservice, sanctionat de CSA

Petromservice, sanctionat de CSA

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a sanctionat Petromservice intrucat nu a notificat institutia anterior tranzactiilor incheiate cu Tabor Project Limited, prin care a achizitionat 92,08% din capitalul social al firmei Delta Asigurari.

Dreptul de vot al Petromservice a fost suspendat pana la data la care CSA va aproba calitatea de actionar semnificativ al firmei la Delta Asigurari, se arata intr-o decizie a comisiei, publicata in Monitorul Oficial, citata de Mediafax.

Petromservice are dreptul sa conteste in instanta decizia CSA, dar sanctiunea nu va fi suspendata pe timpul solutionarii plangerii.

Pe 12 aprilie, Petromservice a cumparat 30% din actiunile Delta Asigurari de la Tabor Project, iar la 28 mai inca un pachet de 62,08% din capitalul social, tranzactii prin care a devenit actionar majoritar la Delta Asigurari cu 92,08% din titluri. Delta Asigurari a fost infiintata in anul 2003 si practica numai asigurari de viata.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Sanctiunea data de CSA este un accident de etapa care se va remedia in cel mai scurt timp”, ne-au declarat reprezentantii Departamentului de comunicare al Petromservice. Din 2006, actionar principal al Petromservice este off-shore-ul cipriot Elbahold Ltd., care detine 49,35% din capitalul social al firmei.