Petromservice, in atentia OMV

Petromservice, in atentia OMV

Compania Petrom si-a exprimat intentia de a prelua unele activitati ale Petromservice, potrivit lui Gheorghe Supeala, director general Petromservice, citat de agentia Mediafax.

Deocamdata, nu a fost facuta o oferta oficiala de preluare. Surse din cadrul companiei Petrom ne-au declarat ca preluarea unor activitati, dar si a unei parti din personalul Petromservice se discuta la Viena, la nivelul boardului OMV.

In cazul posibilei tranzactii, se vor transfera unele activitati catre Petrom, impreuna cu personalul care le indeplinea. Directorul Petromservice, Gheorghe Supeala, a atras atentia ca nu este vorba despre vanzarea societatii pe care o conduce. Informatiile privind acest transfer nu au fost confirmate oficial nici de OMV, nici de Petrom. Conform planului de restructurare, Petromservice va concedia anul acesta 1.100 de angajati, care vor primi plati compensatorii de 6.000 de euro fiecare.

Compania Petromservice a fost infiintata de Liviu Luca, presedintele Asociatiei Salariatilor Petrom, prin externalizarea unor servicii ale Petrom, in 2002. In 2005, intre cele doua companii a fost incheiat un contract prin care Petrom angajeaza pana in 2012 un volum minim de lucrari de 180 milioane euro anual. Suma va descreste insa cu 10a in fiecare an, pana la finalizara contractului.

Ne puteți urmări și pe Google News