"Avem peste 9.000 de militari ai Federaţiei Ruse pe teritoriul Ucrainei, cu peste 500 de tancuri, piese de artilerie grea şi transportoare de trupe. Promit că va exista o situaţie clară şi stabilă în Ucraina dacă Rusia va aplica Acordul de la Minsk, care prevede închiderea frontierei ruso-ucrainene şi retragerea trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean. Soluţia pentru rezolvarea conflictului este foarte simplă: încetarea aprovizionării cu armament, retragerea trupelor şi închiderea frontierei. Este un plan de pace foarte simplu", a explicat președintele Poroşenko.

Armata ucraineană a anunţat ieri că a fost atacată direct de militari ruşi care ajută insurgenţii separatişti din sud-estul Ucrainei. În replică, Igor Konaşenkov, purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, a catalogat ieri aceste acuzații drept o absurditate totală.

"Acuzaţiile Kievului de ieri cu privire la aşa-zise incursiuni ale unor grupuri de militari ruşi peste frontiera ruso-ucraineană nu merită nicio reacţie. Nu vom fi surprinşi dacă acelaşi timp de afirmaţii se vor auzi foarte curând de la înaltele tribune din Elveţia", a conchis oficialul rus.