Evenimentul Zilei > International > Petro Poroșenko: „Pe teritoriul Ucrainei se află peste 9.000 de militari RUȘI”
Petro Poroșenko: „Pe teritoriul Ucrainei se află peste 9.000 de militari RUȘI”

Petro Poroșenko: „Pe teritoriul Ucrainei se află peste 9.000 de militari RUȘI”

Președintele Ucrainei a făcut aceste declarații astăzi, la Forumul Economic de la Davos, în contextul în care autoritățile ucrainene anunțaseră, luni, că peste 700 de militari ruși au trecut granița, în regiunile separatiste din estul țării.

"Avem peste 9.000 de militari ai Federaţiei Ruse pe teritoriul Ucrainei, cu peste 500 de tancuri, piese de artilerie grea şi transportoare de trupe. Promit că va exista o situaţie clară şi stabilă în Ucraina dacă Rusia va aplica Acordul de la Minsk, care prevede închiderea frontierei ruso-ucrainene şi retragerea trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean. Soluţia pentru rezolvarea conflictului este foarte simplă: încetarea aprovizionării cu armament, retragerea trupelor şi închiderea frontierei. Este un plan de pace foarte simplu", a explicat președintele Poroşenko.

Armata ucraineană a anunţat ieri că a fost atacată direct de militari ruşi care ajută insurgenţii separatişti din sud-estul Ucrainei. În replică, Igor Konaşenkov, purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, a catalogat ieri aceste acuzații drept o absurditate totală.

"Acuzaţiile Kievului de ieri cu privire la aşa-zise incursiuni ale unor grupuri de militari ruşi peste frontiera ruso-ucraineană nu merită nicio reacţie. Nu vom fi surprinşi dacă acelaşi timp de afirmaţii se vor auzi foarte curând de la înaltele tribune din Elveţia", a conchis oficialul rus.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: