Evenimentul Zilei > Actualitate > PETRECERI în aer liber de Paște. Peste 200 de evenimente și spectacole. MAI a mobilizat aproape 29.000 de oameni
PETRECERI în aer liber de Paște. Peste 200 de evenimente și spectacole. MAI a mobilizat aproape 29.000 de oameni

PETRECERI în aer liber de Paște. Peste 200 de evenimente și spectacole. MAI a mobilizat aproape 29.000 de oameni

În perioada Sărbătorilor Pascale, în întraga țară vor avea loc peste 200 de evenimente publice și spectacole în aer liber la care polițiștii, jandarmii și pompierii sunt mobilizați să intervină și să asigure liniștea și ordinea publică. Pentru aceste evenimente, dar și pentru a asigura buna desfășurare a Învierii, au fost mobilizați aproape 29.000 de angajați ai MAI.

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a cerut efectivelor MAI să aibă o prezență activă în stradă, în locurile cu aglomerări de persoane și în zona lăcașurilor de cult pe timpul procesiunilor religioase, a comunicat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Pe lângă echipajele de pompieri pregătite să intervină în cazul unor situații de urgență, în zona celor peste 16.400 de biserici și mănăstiri, unde se așteaptă un număr semnificativ de credincioși, vor fi prezenți polițiști și jandarmi pentru descurajarea faptelor de tulburare a ordinii publice.

„Urmează așadar, o perioadă de minivacanță pe care ne dorim ca românii să o petreacă în siguranță și de aceea, din dispoziția ministrului Petre Tobă, aproape 29.000 de angajați ai MAI vor fi zilnic la datorie, în stradă”, a transmis purtătorul de cuvânt al MAI.