Petre Ninosu s-a stins din viaţă la 64 de ani

Petre Ninosu s-a stins din viaţă la 64 de ani

Petre Ninosu, judecător al Curţii Constituţionale, a decedat sâmbătă dimineaţă, la vârsta de 64 de ani, fiind găsit sufocat în locuinţa sa.

Potrivit apropiaţilor, magistratul suferea de insuficienţă respiratorie şi se pare că aparatul care îi asigura oxigenul nu a mai funcţionat. Înmormântarea magistratului va avea loc marţi, la ora 9.00, la Cimitirul Militar Ghencea 3, unde cei care l-au îndrăgit îi pot aduce un ultim omagiu. Ninosu a absolvit Facultatea de Drept din Bucureşti. În 1989, a fost strămutat, împreună cu familia, la Piatra-Neamţ, după Revoluţie fiindu-i recunoscut statutul de deţinut politic.   În perioada 1992-2001 a deţinut diverse funcţii, printre care cea de ministru al justiţiei, vicepreşedinte al Comisiei juridice a Senatului şi consilier de stat al Departamentului constituţional şi legislaţie în Administraţia Prezidenţială. În 2001 a fost numit judecător la Curtea Constituţională, pe o perioadă de nouă ani. Stănoiu: „Era la o vârstă când mai putea face multe“ Fostul şef al statului Ion Iliescu a scris duminică, pe blogul său, că, prin decesul lui Petre Ninosu, „ne părăseşte încă un OM de mare calitate“ care va rămâne în memoria cunoscuţilor pentru consecvenţa sa în privinţa convingerilor sale politice, intelectual de stânga şi dedicat cauzei democraţiei. Şi preşedinţia a remis un comunicat presei în care arată că „Traian Băsescu a primit cu adâncă tristeţe vestea dispariţiei lui Petre Ninosu, judecător al Curţii Constituţionale a României şi fost ministru al justiţiei. Personalitate marcantă a vieţii publice, Petre Ninosu a avut o contribuţie importantă la dezvoltarea gândirii juridice româneşti“.

La rândul ei, Rodica Stănoiu, fost ministru al justiţiei, a declarat: „Eu îl cunosc de foarte multă vreme pe Petre Ninosu, încă înainte de 1989. Am colaborat foarte bine, a fost un coleg foarte bun, apoi a fost şi coleg de partid, şi coleg la Curtea Constituţională cu soţul meu. Era la o vârstă când mai putea face multe. Suntem foarte marcaţi de pierderea lui“.

Ne puteți urmări și pe Google News