Evenimentul Zilei > Politica > Petre Daea LOVEȘTE din nou: „Oaia are doar dorința de a fi înțeleasă de toți”
Petre Daea LOVEȘTE din nou: „Oaia are doar dorința de a fi înțeleasă de toți”

Petre Daea LOVEȘTE din nou: „Oaia are doar dorința de a fi înțeleasă de toți”

La câteva zile după ce a fost reconfirmat pentru un portofoliu la Ministerul Agriculturii, Petre Daea readuce în prin plan vechea și constanta sa obsesie - „oaia”. El a explicat rolul acestui animal în societatea românească, precizând că aceasta are o singură dorință, aceea „de a fi înțeleasă de toți”.

După ce anterior a afirmat că "oaia este o statuie vie. Uitați-vă dumneavoastră astăzi în orice parte a țării cât de frumos este acest animal pe pășunile verzi ale țării românești. Frunza o are toată lumea, dar oile ca în România nu. Lângă oaie găsești o frunză, lângă frunză nu poți să găsești o oaie", acum ministrul Agriculturii a făcut din nou o pledoarie pentru înțelegerea oii, la o emisiune difuzată de Antena 3.

"Oaia a unit generații, oaia a descoperit muntele și a populat muntele. Oaia a dat mâncare și ne-a îmbrăcat, oaia a dezvoltat industria lânii, oaia a creat localități, a generat comune și frumoase comune, uitați-vă în Sibiu, oaia a sudat generațiile, tata cu fiul, bunicul cu nepotul. Mărginimea Sibiului este construită din lâna oii, din brânza oii, din mielul oii. Astăzi, sigur că oaia are doar dorința de a fi înțeleasă de toți", a afirmat Petre Daea, la Antena 3.

Ministrul Agriculturii a adus în discuție oaia inclusiv la audierea în Parlament, unde comisiile de specialitate i-au dat avizul favorabil pentru numirea în funcție. Ca răspuns la gluma unui parlamentar care a spus că în cazul în care alegem oaia ca brand de țară, să țină cont de rezultatul cercetărilor de la Popăuți, unde există oaia cu blană roz, Daea a replicat: "nu intru în categoria celor care critică oaia seara și dimineața mănâncă brânză".