“Semnează și tu! Este inadmisibilă această atitudine de golan a unui senator în Parlamentul României! Este datoria noastră, a românilor, să începem salubrizarea instituției care trebuie să legifereze în numele nostru și pentru noi, românii, iar noi avem datoria de a solicita senatorului Bădălău să demisioneze din funcția în care românii l-au trimis pentru a-i reprezenta or nu pentru a-i insulta! Parlamentul României trebuie salubrizat!”, îndeamnă, Rareș Bogdan, pe pagina sa de socializare, făcând trimitere la petitieonline.com

Demisia lui Niculae Bădălău este, de altfel, cerută și de colegii săi de partid. PSD Brașov solicită chiar excluderea lui din partid, argumentând că „reformarea PSD nu se face cu declarații defăimătoare la adresa românilor din țară sau din străinătate”. Iar președintele PSD Bacău, Dragos Benea, opinează, pe Facebook, că “un an de penitență s-ar impune în cazul lui Niculae Bădălău pentru declarațiile făcute de liderul PSD Giurgiu la adresa diasporei”.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, își cere scuze pentru derapajul lui Niculae Bădălău, acesta din urmă revenind cu explicații prin care își cere iertare, spunând că declarațiile sale au fost scoase din context. “Intenția nu a fost de a jigni pe cineva. Ii respect pe toți oamenii care muncesc pentru a-și întreține familiile și îi asigur de toată stima și prețuirea mea”, a încheiat Bădălău.