Evenimentul Zilei > Actualitate > O specie rară de PEŞTI a pus în ALERTĂ autorităţile! Un DEZASTRU seismic va fi IMINENT. VIDEO în articol
O specie rară de PEŞTI a pus în ALERTĂ autorităţile! Un DEZASTRU seismic va fi IMINENT. VIDEO în articol

O specie rară de PEŞTI a pus în ALERTĂ autorităţile! Un DEZASTRU seismic va fi IMINENT. VIDEO în articol

Un pește mitic ridică temerile legate de un dezastru natural în Japonia - aflată în alertă seismică. Aceşti pești rari - folosiţi pentru a indica destastrele naturale - au fost văzuţi la suprafaţă. Ei se ridică de pe fundul oceanului doar atunci când simt ceva rău.

Peştii locuiesc de obicei în apropierea fundului oceanului și ajung  la suprafață doar atunci când un dezastru este iminent, conform mitului. Iar iamginile au fost filmate de un pescar în această săptămână. În clip vedem creatura care prevesteşte numai rău. Este una dintre cele două specii prinse în plase de pescuit, care a măsurat între trei și patru metri. Regalecidaele pot ajunge la 11 metri lungime. Creaturile sunt în mod tradițional cunoscute sub numele de "Ryugu no tsukai" în limba japoneză sau "Mesagerul Dumnezeului Mării" .

Și japonezii cred că sunt indicatori ai nenorocirii când ajung la suprafață

 Satomi Higa de la Asociația de Pescuit din Yomitan a declarat pentru CNN: Aceşti peşti s-au zbătut viguros în plase. Erau misterioși și frumoși. Aceste semne indică un alt cutremur cu potențial care va veni şi reflectă totodată cutremurul de la Fukushima din 2011 și tsunami-ul ulterior, care a ucis peste 20.000 de persoane. Cutremurul de magnitudine 9 pe scara Richter, unul dintre cele mai mari, a venit la un an după ce o duzină de  "Regalecidae" s-au blocat pe coasta Japoniei.  

Dar oamenii de știință contestă aceste afirmații

Kazusa Saiba, gardian al acvariului Uozu, a declarat pentru CNN: "curenţii ar putea aduce la suprafață creaturile de pe fundul oceanului". Nu exista dovezi stiintifice ca  regalecidaele apar atunci când cutremurele majore sunt pe cale să apară.  "Dar nu putem nega această posibilitate 100%.", titrează dailystar.