A fost concepută și construită de unul dintre cei mai destoinici primari, Bernady Gyorgy, edilul care până în 1912 și-a pus amprenta pe toată dezvoltarea orașului. În acea perioadă a asfaltat 117 străzi.

Actuala conducere a orașului susține că reabilitarea străzii Gheorghe Doja are un impact de mediu consistent prin:

-reducerea a emisiilor de CO2  prin realizarea de benzi dedicate circulației stricte a  autobuzelor ecologice separate fizic prin bolarzi de restul traficului rutier;

-piste de biciclete pe tronsonul Gara CFR – Piața Victoriei;

– modernizarea trotuarelor;

-modernizarea iluminatului public cu lămpi ecologice de tip LED;

-200 de arbori plantați de-a lungul traseului propus pentru modernizare.

Proiectul va încuraja creșterea numărului de călători  cu transportul public în comun, va duce la scăderea circulației cu autoturisme proprii în Târgu Mureș, va contribui la creșterea vitezei de deplasare a autobuzelor în trafic și la reducerea emisiilor de CO2 provenite din traficul rutier.

Proiectul Reamenajarea infrastructurii pe coridorul deservit de transportul public local pe zona Vest – Centru a Municipiului Târgu Mures” este finanțat prin POR 2014-2020, Axa 4 a Programului privind reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ.

 Acest proiect se alătură celorlalte 4 care au primit undă verde pentru finanțare, adică achiziția a 32 de autobuze electrice de 12 metri, achiziția a 15 autobuze electrice de 10 metri, achiziția a 38 de autobuze hybrid, precum și proiectul privind realizarea de piste de biciclete, alei pietonale și achiziția de biciclete în zona Clinicilor.

Valoarea totală a celor 5 proiecte pe fonduri europene  este de 65 milioane de euro, iar perioada de implementare este cuprinsă între 2019-2023.