Poliția Română a anunțat că a distrus 1.280 de kilograme de droguri de risc și de mare risc, cu sprijinul unui operator autorizat. Este vorba despre substanţe stupefiante confiscate în dosare penale din ultimii ani.

Operațiunea a avut loc, miercuri, iar drogurile distruse au facut obiectul confiscărilor din ultimii ani, în cadrul a 510 de dosare penale soluţionate definitiv de către instanţele de judecată, anunță Inspectoratul General al Poliţiei Romane..

Poliția Română reamitește că distrugerea drogurilor se efectuează periodic, potrivit prevederilor Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Captura anului

Una dintre cele mai importante capturi de droguri ale anului trecut a fost cantitatea de peste 350 kilograme de frunze khat, confiscate de polițiștii din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în cadrul unei operațiuni desfășurate sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.