Judeţele Arad, Bihor, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Hunedoara, Ilfov, Tulcea și București, unde s-a anunţat Cod Portocaliu de inundaţii, au fost monitorizate de echipele de specialitate ale IGSU şi de autorităţile locale, stabilindu-se astfel zonele de risc. 

Potrivit IGSU, în 20 de case, 26 de subsoluri şi 55 de curţi şi grădini a fost nevoie de motopompe remorcabile şi transportabile pentru evacuarea apei. Tot în comunicatul acestora s-a precizat faptul că, în prezent, nu mai sunt situaţii care să pună în pericol populaţia, toate efectele produse de inundaţii fiind înlăturate de către pompierii militari. 

În judeţele vizate de Cod Portocaliu au fost suplimentate efectivele de intervenţie pentru eficientizarea acțiunilor orientate spre siguranța comunităților. 

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Codul Portocaliu de Inundaţii a fost anunţat până astăzi, orele 09, însă a fost anunţat un alt Cod Galben de ploi în 19 judeţe din ţară, fapt pentru care peste 2.000 de pompieri vor rămâne la datorie şi vor înterveni în sprijinul comunităţilor, scrie agerpres.ro.

 

Te-ar putea interesa și: