Sistemul de monitorizare continuă oferă siguranța detectării în timp real a hipoglicemiilor și tratarea acestora. Părinții pot să urmărească glicemia copiilor pe telefon, iar copiii pot fi indepedenți, nu mai trec prin experiențe traumatizante, putând să desfășoare un program ca orice alt copil normal.

În preambulul Zilei Mondiale a diabetului, asociația al cărui „suflet” este doctorul Mihaela Vlaiculescu a organizat conferința dedicată diabetului zaharat tip 1, unde s-au prezentat ultimele noutăți și tehnologii avansate în managementul acestei boli. Din toată țara, părinții au venit însoțiți de „dulcinei”, copiii care suferă de această boală, acestora organizânduli- se, separat, o petrecere pe cinste! Cu toate ingredientele evenimentelor de acest fel: jocuri, picturi pe față, povești… Ce mai, o atmosferă plină de bucuria pe care numai această vârstă a copilăriei ți-o poate oferi! În România, peste 3.000 de copii se luptă cu diabetul de tip 1, deși nu au împlinit nici șase ani. Îngrijorător este că în ultimii 25 de ani, numărul cazurilor de diabet de tip 1 la copii a crescut cu 400%.

Nu vă mai îndopați copiii!

Mai mult, crește într-un ritm galopant numărul cazurilor de diabet de tip 2. Dulciurile concentrate, excesul de grăsimi, pastele făinoase, alimentația de tip fast food sunt printre cauzele care duc la diabetul de tip 2 în rândul copiilor. Pentru a scădea riscul îmbolnăvirii, nutriționiștii îi îndeamnă pe părinți să gătească. Mesele pregătite acasă, rațional și sănătos, pot stopa obezitatea. Ca și mișcarea, prea mulți copii fiind „scutiți” fără motiv, de la orele de sport!