Evenimentul Zilei > Actualitate > Peste 3.000 de copii din Gorj merg la pregătitoare
Peste 3.000 de copii din Gorj merg la pregătitoare

Peste 3.000 de copii din Gorj merg la pregătitoare

Peste 3.300 de copii din judeţul Gorj sunt aşteptaţi să se înscrie în clasele pregătitoare alocate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj pentru anul şcolar 2014-2015.

Potrivit directorului IŞJ Gorj, Ion Işfan, pentru anul şcolar 2014-2015, au fost alocate 180 de clase pregătitoare care vor cuprind circa 3.300 de copii.
Toţi părinţii ai căror copii au vârsta corespunzătoare înscrierii în clasa pregătitoare vor avea ocazia să viziteze şi să cunoască sălile de clasă şi personalul didactic care se va ocupa de preşcolari cu ocazia Zilei Porţilor Deschise în şcoli. ‘Conform ordinului ministrului Educaţiei a fost aprobată metodologia de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare în anul 2014-2015.
Această metodologie cuprinde şi calendarul după care se efectuează această înscriere. Sâmbătă vom organiza Ziua Porţilor Deschise, între orele 9,00 şi 16,00, părinţii şi viitori elevi în clasa pregătitoare pot să meargă la unităţile de învăţământ să vadă sălile de clasă, să vadă materialele didactice şi să cunoască cadrele didactice cu care vor lucra anul viitor.
Avem alocate 180 de clase şi ne aşteptăm ca circa 3.300 de copii să se înscrie în clasa pregătitoare’, a declarat Ion Işfan. El a spus că, în raport cu anul şcolar anterior, numărul copiilor aşteptaţi să se înscrie în clasa pregătitoare este în creştere cu câteva sute.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: