Peste 25% dintre copii au avut COVID-19 deja. Veste bună din India: Au anticorpi!

Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Peste 25% dintre copii au avut COVID-19 deja, potrivit datelor unui studiu științific desfășurat în India, una dintre țările cele mai lovite de pandemie.

Peste 25% dintre copii au avut COVID-19 deja, în India. Potrivit unui studiu serologic guvernamental publicat joi, copiii cu vârste între 10 şi 17 ani ar putea să fi contractat deja maladia COVID-19.

Peste 25% dintre copii au avut COVID-19

E o proporție mai mare decât procentul estimat de 21,5% la nivelul populaţiei generale.

Studiul citat de Reuters, preluată de Agerpres, a fost realizat pe un eşantion de 35.7000 de persoane cu vârste de peste 10 ani. Cercetarea a fost organizată în ultimele două luni. Aceasta oferă estimări mult mai mici în comparaţie cu oricare altă cercetare de acest tip în privinţa numărului mediu de persoane care au contractat COVID-19.

Alte teste, separate, au fost realizate pe un grup de peste 700.000 de persoane din întreaga Indie de compania de diagnosticare Thyrocare Technologies. Acestea au arătat că 55% dintre locuitorii Indiei, care are o populaţie de 1,35 miliarde de persoane, ar putea să fi fost deja infectaţi cu noul coronavirus. Declarație a fost făcută pentru Reuters de directorul Thyrocare Technologies.

10,8 milioane de infectări

India a raportat oficial 10,8 milioane de infectări. A doua cea mai populată țară a Lumii ocupă astfel locul al doilea la nivel mondial, după Statele Unite. Dar numărul cazurilor noi a înregistrat o scădere rapidă după vârful din septembrie. Atunci cazurile zilnice raportate se apropiau de pragul de 100.000.

Studiul naţional sugerează că peste 290 de milioane de persoane din India ar fi putut să fie deja infectate cu SARS-CoV-2.

„Imaginea de ansamblu ne arată că peste 75% din populaţie poate chiar în această perioadă să se infecteze”, a declarat Vinod Kumar Paul, coordonatorul grupului guvernamental de experţi care alcătuiesc strategia de vaccinare. El şi-a îndemnat compatrioţii să continue să respecte distanţarea socială şi să poarte măşti de protecţie.

25,7% din personalul medical are anticorpi

O altă cercetare a testat aleatoriu pe cei 7.171 de angajaţi din sectorul medical indian. 25,7% dintre aceștia au prezentat anticorpi la noul coronavirus. Metropola se apropie de momentul în care va dobândi imunitate de grup  pe cale naturală. Acum 56% dintre rezidenţii săi au deja anticorpi la COVID-19.

Guvernul federal a anunţat și că 46% dintre cei 9,6 milioane de angajaţi în sistemul medical la nivel naţional au primit prima doză a unui vaccin anti-COVID-19 de la începutul campaniei de imunizare - 16 ianuarie.

India doreşte să vaccineze 300 de milioane de persoane până în august. Vaccinarea se va face atât în spitale de stat, cât şi în clinici private. Vaccinuri anti-COVID-19 primesc angajaţii aflaţi în prima linie a luptei contra pandemiei. Urmează la vaccinare populaţia vârstnică, a precizat Secretarul pentru Sănătate, Rajesh Bhushan, într-o conferinţă de presă.

Cea mai mare campanie de vaccinare din lume

Vaccinarea din India, considerată de autorităţi drept cea mai mare din lume, a început cu două vaccinuri: cel creat de alianţa AstraZeneca-Oxford şi cel dezvoltat de compania indiană Bharat Biotech în colaborare cu Consiliul Indian pentru Cercetări Medicale.

Următoarele vaccinuri plasate pe lista de aşteptare în vederea unei eventuale autorizări sunt vaccinul rusesc Sputnik V şi cel produs de Cadila Healthcare, denumit ZyCov-D. De asemenea, grupul american Pfizer şi partenerul său german BioNTech au solicitat aprobarea vaccinului lor pe piaţa indiană.

Joi, India a raportat 12.899 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. Bilanţul deceselor a crescut cu 107 şi a ajuns la 154.703 în această ţară. E una dintre cele mai mici rate de mortalitate din lume prin prisma morţilor asociate maladiei COVID-19 .