Peste 20 de morți, în două atacuri armate care au vizat creștini din Nigeria și Kenya

Peste 20 de morți, în două atacuri armate care au vizat creștini din Nigeria și Kenya

Peste 20 de persoane şi-au pierdut viaţa azi dimineaţă în urma a două atacuri comise separat, în Nigeria și Kenya, în cursul unor ceremonii religioase creştine.

Pentru moment, autoritățile nigeriene nu au furnizat niciun bilanț oficial al atacului comis în orașul Kano, din nordul țării.

Secta islamistă Boko Haram a comis numeroase atacuri, mai ales în nordul ţării, soldate cu peste 1.000 de morţi de la mijlocul anului 2009.

Joi, cel puţin nouă persoane, între care un kamikaze, au fost ucişi în capitală, Abuja, şi la Kaduna, un mare oraş din nord, în două atentate ce au vizat pentru prima dată presa din această ţară. Rot azi dimineață, o persoană a fost ucisă şi cel puţin alte zece persoane au fost rănite în urma unui atac cu grenadă comis asupra unei biserici din capitala kenyană Nairobi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Grenada a fost lansată cu puţin timp după începutul slujbei religioase, a precizat Joseph Gichangi, un responsabil al poliţiei locale. Potrivit mărturiilor, 'cel care a lansat grenada făcea parte din congregaţie şi a fugit imediat după ce lansat grenada', a declarat Gichangi.

Capitala kenyană a fost, în acest an, ţinta mai multor atacuri cu grenadă nerevendicate. Cel mai sângeros, soldat cu 9 morţi şi peste 60 de răniţi, a avut loc la 10 martie, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Poliţia atribuie cea mai mare parte dintre aceste atentate islamiştilor somalezi shebab sau simpatizanţilor acestora, făcând o legătură directă cu intrarea armatei kenyene în Somalia vecină, în octombrie anul trecut, în încercarea de a fragiliza forţele shebab, care deţineau la acea dată controlul asupra unei mari părţi din sudul şi centrul ţării.