Evenimentul Zilei > Actualitate > Peste 13.000 de euro falşi, puşi în circulaţie
Peste 13.000 de euro falşi, puşi în circulaţie

Peste 13.000 de euro falşi, puşi în circulaţie

Un grup de zece falsificatori de monedă au pus în circulaţie peste 13000 de euro în judeţele Mureş, Harghita, Cluj şi Sibiu

Bancnotele străine cât şi autohtone sunt foarte bine contrafăcute şi au fost plasate pe piaţă în perioada mai 2011 – martie 2012. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Harghita fac cercetări în această cauză faţă de zece persoane, acuzate de constituirea unei asocieri infracţionale în scopul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, deţinere şi punere în circulaţie de monedă străină falsificată, potrivit Mediafax.
Vineri au fost prinse în localitatea Sângeorgiu de Mureş, trei persoane din judeţul Satu Mare şi una din Maramureş care aveau asupra lor 128 de bancnote străine contrafăcute. 60 de bancnote din totalul celor 128 erau de 50 de euro, toate cu aceeaşi serie, iar 68 de bancnote erau de câte 100 de euro, de asemenea având aceeaşi serie.
În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că cele patru persoane au cumpărat bancnotele false, în valoare de 9.800 de euro, de la doi bărbaţi. În schimbul bancnotelor false, una dintre cele două persoane a cerut 1.400 de lei şi două telefoane mobile, care au fost găsite asupra lor în momentul în care au fost prinşi de poliţişti.
Trei dintre suspecţi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, iar ceilalţi au primit interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu pe o durată de 30 de zile.

sursa: turnulsfatului.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: