Evenimentul Zilei > Politica > Peste 1.000 de persoane, înscrise în GovITHub în mai puțin de două săptămâni
Peste 1.000 de persoane, înscrise în GovITHub în mai puțin de două săptămâni

Peste 1.000 de persoane, înscrise în GovITHub în mai puțin de două săptămâni

Peste 1.000 de persoane s-au înscris în programul GovITHub în mai puţin de două săptămâni de la lansare. Voluntarii au spus că vor să contribuie la proiecte open-source de guvernare electronică, informează un comunicat al Guvernului, citat de Agerpres

GovITHub, lansat pe 4 august, este unul din proiectele prin care Executivul încurajează inovaţia provenită din zona antreprenorială şi cooperarea pentru a depăşi barierele birocratice şi pentru a implementa proiecte digitale în serviciul cetăţenilor. 

Programul se va desfăşura atât cu ajutorul a 10 bursieri pe o perioadă de 6 luni, cât şi cu ajutorul unor voluntari cu normă de 8 ore/săptămână. 

"În mai puţin de două săptămâni de la lansarea GovITHub, 1.070 de persoane s-au înscris pe platformă şi şi-au exprimat disponibilitatea de a contribui la proiecte open-source de guvernare electronică. De asemenea, 40 de companii şi-au exprimat interesul de a susţine programul şi de a deveni partenere ale Cancelariei prim-ministrului pentru a dezvolta platforme informatice în serviciul cetăţenilor", se arată în comunicat. 

Reprezentanții Guvernului au adăugat că din cele peste o mie de persoane înscrise, cei 10 bursieri şi contributorii pentru fiecare proiect vor fi selectaţi de către o comisie de specialişti IT, în baza unor criterii meritocratice şi în funcţie de propunerile candidaţilor. 

"În ceea ce priveşte selecţia proiectelor, un accent deosebit va cădea asupra impactului pentru cetăţeni şi a fezabilităţii propunerilor transmise", se precizează în comunicat. 

Executivul îşi reafirmă prioritatea de a eficientiza interacţiunea românilor cu administraţia publică prin cele mai moderne mijloace şi de a orienta România pe traiectoria unui viitor digital, precizând că GovITHub face parte din suita de măsuri în această direcţie. 

"Într-o ţară ca România, cunoscută pentru comepetenţele din IT, în administraţia din România nu se vedeau deloc aceste competenţe. Am încercat cu resursele pe care le-am avut la dispoziţie să punem la dispoziţie un mediu care să reunească oamenii care au curajul sau vor avea curajul să dea ajutor aici.", a declarat premierul, la Palatul Victoria, cu ocazia lansării platformei on-line.