Peste 1.900 de persoane au fost victimele caniculei în ultimele 24 de ore. Centre de prim ajutor și hidratare abia fac față

Peste 1.900 de persoane au fost victimele caniculei în ultimele 24 de ore. Centre de prim ajutor și hidratare abia fac fațăSursa foto: INQUAM PHOTOS

Din cauza căldurii greu de suportat peste 1.900 de persoane din întreaga țară au fost asistate în punctele de prim ajutor, în ultimele 24 de ore. De asemenea, patru persoane au ajuns la spital.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat duminică, 24 iulie, că peste 1900 de persoane din România au fost victimele caniculei, în ultimele 24 de ore. De asemenea, autoritățile au pus la dispoziție 3.277 de puncte de prim ajutor și hidratare operaționalizate la nivel național.

Au fost asistate doar în ultima zi, 1.902 persoane, iar patru dintre acestea au fost transportate la unități spitalicești. În același timp, din cauza temperaturilor ridicate la nivelul țării, pompierii militari au acționat pentru localizarea și stingerea a 209 incendii de vegetație, ce au afectat o suprafață totală de 891 hectare.

Situația apei potabile în România

Mai mult, pompierii au desfășurat o misiune de transport privind distribuția de apă către zonele afectate și una de transport de apă menajeră. În acest timp, autoritățile locale au efectuat 22 de misiuni. Dintre care, șase au reprezentat transporturi de apă potabilă, opt transporturi de apă menajeră și opt transporturi de apă pentru animale.

În plus, 52 de sancțiuni contravenționale, dintre care 45 avertismente și șapte amenzi, în cuantum de 8.000 lei au fost date în urma a 31 de controale și verificări. Acestea au avut ca obiectiv prevenirea în scopul preîntâmpinării riscului de producere a incendiilor, , au menționat reprezentanții I.G.S.U. în comunicatul de presă, potrivit Mediafax.

Recomandări emise de Raed Arafat pentru populație

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a făcut în această săptămână, o serie de recomandări pentru populație, în contextul codurilor de caniculă din toată țara. Ele se referă la evitarea deplasărilor sau alternarea acestora cu repausul, în spații dotate cu aer condiționat (magazine, spatii publice), evitarea spațiilor aglomerate, a expunerii la soare și a efortului fizic intens între orele 11.00-18.00 și asigurarea unei hidratări și alimentații corespunzătoare.

În plus, el a făcut apel la populație, precizând că, fără ajutorul societății civile, situația nu va putea fi gestionată: ”Apelul nostru în mod deosebit către populație (…) este evitarea sub orice formă a aprinderii focului unde este vegetație uscată, în zonele împădurite, în zonele care pot să ducă la apariția unor incendii”.

Ne puteți urmări și pe Google News