De mai multe zeci de ani pescărușii s-au instalat la Paris. Însă, în ultimele luni, prezența lor creează probleme poliției din capitala franceză, dat fiind că păsările dovedesc o ostilitate agresivă față de dronele de supraveghere, scrie ziarul Le Parisien.

Din 2014, prefectura poliției folosește drone pentru a supraveghea capitala. Însă atacurile pescărușilor asupra lor sunt un fenomen nou. Peste zece astfe de cazuri au fost semnalate în ultima lună. Cel mai recent a avut loc în weekendul acesta, în timp ce o dronă survola manifestația Vestelor Galbene.

Până acum, atacurile nu s-au soldat cu pagube. „Fie telepiloții le-au făcut să aterizeze de urgență, fie au găsit un alt teren de zbor”, scrie Le Parisien. Riscul este ca dronele lovite de pescăruși să se prăbușească peste case sau trecători, adaugă publicația.

De unde provine agresivitatea zburătoarelor? Pescărușii ar fi foarte vigilenți în perioada martie – mai, de cuibărire. Practic, ei nu ar ataca dronele, ci și-ar proteja cuiburile.

De altefel, nu doar pescărușii iau dronele poliției la țintă. Recent, o dronă a fost atacată de „un stol de păsări neidentificate”.

Prefectura se gândește să utilizeze drone dotate cu difuzoare care să emită țipete ca ale păsărilor prădătoare sau ultrasunete.