Operaţiunea a fost extrem de bine pusă la punct, iar din cei foşti ofiţeri ai Mossad, numai unul a putut fi identificat şi arestat, potrivit deciziei magistraţilor Tribunalului Bucureşti. În mandatul de arestare pe numele lui Gelcowicz David, se precizează că datele ceilorlalţi doi complici, Dan Zorella şi Avi Yanus, nu au putut fi stabilite nici până acum, potrivit dezvăluirii publicate de jurnaliştii RiseProject.


CINE ESTE FIRMA CARE A SPIONAT-O PE LAURA CODRUȚA KOVESI? Black Cube este condusă de foști generali și colonei din spionajul israelian


 

În acelaşi document se explică pas cu pas cum au fost hărţuite persoane din familia şi anturajul şefei DNA şi au fost ademenite într-o capcană, astfel încât să îşi ofere datele de acces ale conturilor.

“Coinculpatul Weiner Ron a exercitat atacuri de tip phishing împotriva celor trei persoane, trimiţându-le acestora anumite mesaje electronice înşelătoare care i-au determinat în final să acceseze linkurile către paginile false de phising ce imitau platformele serviciilor de e-mail să să introducă astfel credenţialele de acces ale conturilor, respectiv user-ul şi parola aferentă”, se mai arată în mandatul de reţinere pe numele lui Geclowiz David.


EX-OFIȚERI MOSSAD, OPERAȚIUNE DE SPIONAJ LA DNA. Laura Codruța Kovesi a fost supravegheată de o firmă de spionaj israeliană într-o operațiune de compromitere a reputației


 

Astfel, Weiner Ron a reuşit să acceseze căsuţele de mail ale victimelor şi a  copiat şi transferat date în propriul sistem informatic.