O serie de documente arată că permisele de conducere au fost emise ilegal. Irakienii au plătit funcţionari libanezi cu 500 până la 600 de dolari în schimbul acestor documente, în loc să plătească mai mult pentru cursuri de conducere şi permise legale în România.

Frauda a avut loc în prima parte a anului 2007. Oficiali guvernamentali libanezi importanţi, inclusiv premierul, au fost informaţi despre această problemă în noiembrie anul trecut, dar se pare că nu au fost luate măsuri până în urmă cu două luni, când noul Ministru de Interne, Ziyad Baroud, a predat cazul autorităţilor judiciare.

"Suntem la curent cu acest caz şi l-am predat procurorului", a declarat Baroud pentru Daily Star.

"În urmă cu două luni, am luat măsurile necesare. Nouă funcţionari au fost împiedicaţi să muncească şi sunt cercetaţi", a explicat ministrul.

Baroud a declarat că Executivul a luat legătura cu autorităţile române prin intermediul Ministerului de Externe, pentru a rezolva această problemă.

Ambasadorul român în Liban, Daniel Tănase, a declarat că nu a fost informat în legătură cu acest caz, conform Daily Star.

"Cotroalele în România sunt foarte stricte. Este dificil să conduci fără permis, de aceea au fost obligaţi să obţină unul din altă parte", a explicat el.