Evenimentul Zilei > Politica > PERICOL pentru Dragnea. LOVITURA vine de unde nu s-ar aștepta NICIODATĂ
PERICOL pentru Dragnea. LOVITURA vine de unde nu s-ar aștepta NICIODATĂ

PERICOL pentru Dragnea. LOVITURA vine de unde nu s-ar aștepta NICIODATĂ

USR a anunțat că discută varianta iniţierii unei comisii de anchetă privind votul de săptămâna trecută de la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

„După cum s-a văzut în sală şi pe înregistrările video, am verificat personal urnele înainte de vot şi erau goale. De numărat, după deschidere, le-am numărat de două ori, împreună cu vicepreşedintele Senatului din partea PNL, Iulia Scântei, şi au fost 251. Aşadar, dacă înregistrările video dovedesc că doar 249 de parlamentari au introdus bile în urne, există o suspiciune mai mult decât rezonabilă că unii dintre cei care au votat secret au introdus mai multe bile în urnele de vot”, a declarat vicepreşedintele Senatului Mihai Goţiu, care a fost membru în comisia de numărare a voturilor.

Reprezentanții USR discută adoptarea și implementarea unui sistem de vot electronic secret în cazul moţiunilor de cenzură (şi a altor voturi prevăzute de legi şi regulamente interne ca având caracter secret) exprimate în Senat, Camera Deputaţilor şi în plenul reunit al Parlamentului, potrivit unui comunicat de presă.

Inițiativele vor fi discutate mâine, în cadrul unei şedinţe comune a grupurilor parlamentare USR de la Senat şi Camera Deputaţilor.