Evenimentul Zilei > Social > Percheziții și arestări, la Constanța. Rețea de înșelăciune, destructurată de polițiștii de la Transporturi
Percheziții și arestări, la Constanța. Rețea de înșelăciune, destructurată de  polițiștii de la Transporturi

Percheziții și arestări, la Constanța. Rețea de înșelăciune, destructurată de polițiștii de la Transporturi

Doi bărbați, de 29, respectiv 36 de ani, au fost arestați preventiv de Judecătoria Constanța după ce, în urma mai multor percheziții, polițiștii de la Transporturi au probat că, folosindu-se de persoane fără ocupație, au înșelat mai multe societăți comerciale, obținând ilegal mărfuri de aproape un milion de lei.

O rețea de suspecți, specializată în înșelăciuni cu ordine de plată bancare fără acoperire, a fost destructurată de polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, cei doi lideri fiind arestați preventiv. Coordonați  de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, polițiștii de la Transporturi au efectuat, sâmbătă, 11 percheziții domiciliare, în trei localități din județ, dar și pe drumurile publice, la persoanele bănuite de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie 2018 – martie 2019, cei doi bărbați, de 29, respectiv 36 de ani, ar fi emis ordine de plată bancare refuzate pentru lipsă total disponibil și specimen semnătură diferit și s-ar fi folosit de mai multe societăți comerciale special constituite în scop infracțional, în scopul achiziționării de produse de la opt firme. Cei doi capi ai rețelei desemnau drept administratori persoane fără ocupație care nu aveau legătură cu activitățile firmelor înființate sau nici măcar nu știau de exitența lor.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat șapte laptopuri, 19 telefoane mobile, peste 1.100 de litri de vin, produse făinoase și pește congelat, în valoare de aproape 100.000 de lei. Bunurile au fost societățlori păgubite, precum și documente și înscrisuri cu valoare probatorie. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste 800.000 de lei.

Cei doi bărbați, din Constanța și Medgidia, au fost arestați preventiv, ieri, pentru 30 de zile. În activități au fost angrenați polițiști din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime și Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța