Evenimentul Zilei > Justitie > Percheziţii la mai mulţi suspecţi de delapidare cu material lemnos. Prejudiciul este de 610.000 de lei
Percheziţii la mai mulţi suspecţi de delapidare cu material lemnos. Prejudiciul este de 610.000 de lei

Percheziţii la mai mulţi suspecţi de delapidare cu material lemnos. Prejudiciul este de 610.000 de lei

Poliţiştii din Ilfov efectuează, luni, şapte percheziţii la mai multe persoane care sunt bănuite că ar fi valorificat material lemnos din mai multe cantoane silvice fără a înregistra în contabilitate şi fără a depune în casierie sumele încasate.

Valoarea prejudiciului este de peste 610.000 de lei. Zece persoane care sunt bănuite de delapidare vor fi duse la audieri, informează Agerpres, citând un comunicat emis de Inspectoratul General al Poliţiei. Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2009-2014, 18 persoane, în calitate de funcţionari sau contabili la un ocol silvic, ar fi valorificat material lemnos din mai multe cantoane silvice fără a înregistra în contabilitate şi fără a depune în casierie sumele încasate, arată IGPR.