Evenimentul Zilei > Actualitate > PERCHEZIȚII LA FIRME DE CONSTRUCȚII. Circuit evazionist de SPĂLARE DE BANI. Trei patroni CERCETAȚI PENAL
PERCHEZIȚII LA FIRME DE CONSTRUCȚII. Circuit evazionist de SPĂLARE DE BANI. Trei patroni CERCETAȚI PENAL

PERCHEZIȚII LA FIRME DE CONSTRUCȚII. Circuit evazionist de SPĂLARE DE BANI. Trei patroni CERCETAȚI PENAL

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a început urmărirea penală faţă de trei de persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Astăzi, împreună cu poliţişti din cadrul D.G.P.M.B., sunt efectuate 17 percheziţii în Bucureşti, judeţele Ilfov şi Dâmboviţa la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice din domeniul construcţiilor.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a comunicat că, în cursul lunii octombrie 2014, început urmărirea penală faţă de trei  de persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că suspecţii au iniţiat, derulat şi participat la circuite evazioniste şi de spălare a banilor, prin intermediul cărora, folosindu-se de documente false şi înregistrări contabile fictive, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale transferând sume importante în contul unor societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, de unde banii erau retraşi în totalitate în numerar.

Prejudiciul produs bugetului de stat se ridică la suma de aproximativ 1,8 milioane de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 6,3 milioane de lei.

În cauză s-au emis 8 mandate de aducere.

Activităţile au fost desfăşurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.