Evenimentul Zilei > Justitie > Percheziții și la Cluj în dosarul încasărilor ilegale de amenzi ale Poliției și pentru lipsa Rovignetei
Percheziții și la Cluj în dosarul încasărilor ilegale de amenzi ale Poliției și pentru lipsa Rovignetei

Percheziții și la Cluj în dosarul încasărilor ilegale de amenzi ale Poliției și pentru lipsa Rovignetei

Procurorii de la București au descins în aceasta dimineață și la sediul firmei din Cluj Napoca, Scala Risk Consulting SRL, care a pus la punct softul de încasare online a ale amenzilor aplicate de autorități, amenzi care nu ajungeau în bugetul de stat.

La prima oră a dimineții, procurorii și polițiștii au descins la sediul din Cluj Napoca, al firmei Scala Risk Consulting SRl, situat în apropierea Poliției municipiului Cluj Napoca.

Patronii firmei Dan Ciceu și Dan Cobeanu (foto jos) au fost chemați de urgență la sediul firmei pentru a asista la percheziții după care vor fi duși la audieri. Procurorii susțin că prejudiciul este de 2.2 milioane de lei.

Firma din Cluj Napoca a pus la punct pagina de net amendă-online.ro, unde persoanele amendate puteau să își achite amenzile aplicate de Poliția Română sau de Compania de Drumuri pentru lipsa rovignetă. Ulterior, susțin surse judiciare, banii nu mai ajungeau în conturile autorităților locale unde persoana amendată își are domiciliul.

Încă, procurorii nu au stabilit în ce fel persoanele implicate au produs prejudiciul, deoarece exista informații că sumele de bani colectate au intrat în contul autorităților locale din Giurgiu, autorități care trebuiau să vireze mai departe sumele de bani către diversele primării din România.

Cu un ochi pe CNADNR și cu altul pe soft

Cei doi afaceriști clujeni dețin mai multe firme de soft și de IT. La începutul lunii septembrie 2016, Dan Ciceu apărea la Digi 24, și era nemulțumit de faptul că autoritățile române nu depun eforturi suficiente pentru a mări numărul de rovignete vândute la intrarea în România. La unguri te verifică în baza de date atât la intrare cât și la ieșire. Trebuie să plătești amenda dacă nu o plătești, nu ai bani îți sechestrează mașina. La fel este și în Austria, dar este altă legislație. Cele mai mici vânzări de roviniete le avem pe granița de est, cu Moldova. Acolo este aceeași situație, șoferii nu plătesc și spun că nu li se întâmplă nimic. Spre deosebire de șoferii bulgari, spre exemplu, cunosc limba română și se ceartă cu Poliția Rutieră știind că nu au ce să le facă”, spune Dan Ciceu director al firmei Scala Assitance SRL din Cluj care comercializează roviniete.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: