Evenimentul Zilei > Justitie > PERCHEZIȚII în 12 județe. Polițiștii au descoperit o „FABRICĂ” de SPĂLAT BANI
PERCHEZIȚII în 12 județe. Polițiștii au descoperit  o „FABRICĂ” de SPĂLAT BANI

PERCHEZIȚII în 12 județe. Polițiștii au descoperit o „FABRICĂ” de SPĂLAT BANI

Au loc percheziții în 12 județe, la membrii unei grupări care se ocupau de spălat bani dar și la clienții acestora. Este vorba despre societăți comerciale răspândite în toate colțurile țării care apelau la trei persoane din Târgu-Mureș care aveau o adevărată „fabrica” de firme fantomă.

Percheziții în 12 județe au loc,  începând din această dimineață, în București și în 12 județe, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, informează Poliția Română.

Poliţişti Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureş, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au descins în  59 de locații din judeţele Mureş, Alba, Sibiu, Cluj, Bistrița-Năsăud, Suceava, Botoșani, Iași, Giurgiu, Covasna, Harghita, Ilfov, precum și în municipiul București.

Din cercetări a reieşit că trei persoane ar fi înființat sau preluat mai multe firme fantomă, pe care le-au fi folosit strict pentru emiterea de facturi fiscale fictive către diverși agenți economici, cu scopul diminuării masei impozabile a acestora din urmă și, implicit, sustragerii de la plata către bugetul de stat, a impozitelor și taxelor aferente.

După emiterea facturilor fictive, cei trei au încasat în conturile acestor societăți contravaloarea respectivelor facturi fiscale, iar sumele încasate ar fi fost retrase integral și restituite reprezentanților firmelor reale, fără comisionul perceput de aceștia, care varia între 5-12%.

Reprezentanții firmelor reale sunt cei care ar fi deschis practic circuitul de spălare a banilor prin virarea către firmele fantomă a valorii înscrise în facturile fiscale fictive pe care le primeau și le înregistrau în contabilitate.

La activităţi participă poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, de la structurile de combatere a criminalității organizate din Bucureşti, Alba, Sibiu, Cluj, Bistrița-Năsăud, Suceava, Botoșani, Iași, Giurgiu, Covasna, Harghita şi Ilfov, precum şi jandarmi.

La sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureş vor fi conduse, pentru audieri, persoanele implicate în comiterea infracţiunilor, urmând a se aprecia oportunitatea de a se dispuse unele măsuri preventive.

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: