Percheziții făcute de DIICOT la domiciliile unor infractori informatici. Produceau 30.000 de dolari zilnic. VIDEO

Percheziții făcute de DIICOT la domiciliile unor infractori informatici. Produceau 30.000 de dolari zilnic. VIDEO

O rețea formată de mai mulți infractori care operau în mediul online a fost călcată, astăzi, de oamenii legii, care au reținut probe importante pentru caz.

Mai multe percheziții au fost efectuate, astăzi, de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Informatice – Direcția de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, într-un dosar penal ce vizează săvârșirea unor infracțiuni din sfera criminalității informatice.

Ce bunuri au fost reținute în urma perchezițiilor la domiciliu făcute de oamenii legii

A fost vorba despre percheziții domiciliare, în București și în Ilfov, la imobilele folosite de persoanele vizate. Au fost ridicate, pentru efectuarea cercetărilor, 16 telefoane, 3 laptop-uri, o tabletă, 3 carduri bancare, 3 carduri de memorie, 2 cartele SIM, 7 stick-uri de memorie, 2 HDD-uri, mai multe înscrisuri, 500 HUF, 600 MXN, 625 TRY și 1.500 USD.

„În fapt, s-a reținut că, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii ar fi existat o grupare infracțională organizată, a cărei activitate infracțională ar fi constat în montarea de dispozitive de skimming la ATM-uri, extragerea datelor aferente cardurilor bancare, falsificarea instrumentelor de plată și retragerea frauduloasă a sumelor de bani, din conturile victimelor. În luna octombrie 2020, autoritățile judiciare din Statele Unite ale Americii au trimis în judecată membrii grupării infracționale organizate.

30.000 de dolari pe zi au fost transferați în România

Banii obținuți, în cuantum de aproximativ de 30.000 $ pe zi, ar fi fost transferați în România. Infracțiunile ar fi fost săvârșite cu dispozitive artizanale de copiere a datelor informatice de pe cardurile bancare. Cu banii astfel obținuți, unul dintre membri ar fi achiziționat autoturisme de lux”, conform unui comunicat redactat de oamenii legii.

„Cazul este în derulare, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale”

Bunurile au fost preluate în administrare de Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI). Cazul este în derulare, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Activitățile au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, Serviciului pentru Acțiuni Speciale București, iar acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din I.G.P.R.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News