Procurorii DNA fac percheziții miercuri dimineață la Școala Superioară de aviație Băneasa din cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului de Interne (IGAV). Este vorba despre un prejudiciu uriaș.
Procurorii DNA fac o percheziții miercuri dimineață la Școala Superioară de aviație Băneasa din cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului de Interne (IGAV), a spus jurnalista Realitatea Plus, Ionela Arcanu, citând surse judiciare.
Prejudiciul în acest dosar este de 3 milioane de euro. Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii pun sechestru pe anumite aeronave ale instituției.
Sursele judiciare au declarat că ar avea loc la acest moment 30 de percheziții în București și Ilfov, la persoane juridice și fizice în legătură cu acest mare dosar de corupție. Sunt vizate mai multe persoane, nu doar directorul școlii superioare de aviație Băneasa, potrivit Realitatea.
Alte percheziții la Școala Superioară de Aviație
Și în 2021 au avut loc percheziții la Școala Superioară de Aviație. Procurorii au suspectat că în această instituție ar fi avut loc mai multe angajări fictive. Parchetul de lângă Curtea de pe Apel Bucureşti a anunțat că în dosarul penal nr. 418/P/2021 „se efectuează urmărirea penală „in rem” cu privire la infracţiunile de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals, prevăzute de art. 320 alin. 1 şi 2 C.p., art. 321 alin. 1 C.p. şi art. 323 Cp.
În fapt, s—a reţinut că, în intervalul 2017-2021, în contextul desfăşurării concursurilor de angajare în cadrul Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, funcţionari publici ai respectivei instituţii au falsifîcat mai multe înscrisuri oficiale, care au fost folosite pentru a permite încadrarea pe posturi a unor persoane care nu îndeplineau condiţiile legale pentru angajare.
Astfel, în cauză a fost efectuată la data de 28.09.2021 0 percheziţie la sediul Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, în vederea strângerii de probe necesare soluţionării acestui dosar penal, de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti — Poliţia Sectorului 1 — Serviciul de Investigaţii Criminale şi din cadrul birourilor de ordine publică ale Secţiilor 1, 2, 3, 4 şi 5 Bucureşti, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucuresti, care va continua urmărirea penală în cauză cu privire lafaptele mai sus indicate.
Precizăm că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a principiuluiprezumţiei de nevinovăţie“.