Percheziții la Primăria Capitalei. Procurorii DNA au ridicat mai multe documente

Percheziții la Primăria Capitalei. Procurorii DNA au ridicat mai multe documente DNA. Sursa foto: EVZ

Update: În urma perchezițiilor ce au avut loc la primăria București, DNA a informat că procurorii au ridicat mai multe documente de la fața locului. Toate au legătură cu un dosar penal deschis în urma sesizării depuse de mai multe persoane.

Activitatea de ridicare a unor înscrisuri, reglementată de Codul de Procedură Penală, a fost realizată în contextul instrumentării de către procurorii anticorupţie a unui dosar penal, deschis ca urmare a unei sesizări depuse de mai multe persoane, în care cercetările se desfăşoară doar cu privire la faptă (in rem)”, a transmis, vineri, DNA, într-un comunicat de presă.

Procurorii subliniază că astfel de activități sunt obișnuite și sunt desfășurate în majoritatea dosarelor gestionate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

DNA nu a dezvăluit încă infracțiunile vizate sau natura plângerii primite.

Ne puteți urmări și pe Google News

Știre inițială:

Procurorii DNA fac mai multe percheziții la Primăria Municipiului București și la Poliția Locală, susțin surse judiciare, citate de gândul.ro.  Până la transmiterea acestei informații, DNA nu a confirmat, în mod oficial, această informație.

Primăria Capitalei și Poliția Locală, percheziționate de DNA. Ce verifică procurorii

Nicușor Dan

Sursa foto: Arhiva EVZ

Conform sursei citate, se verifică modul în care edilul general al Capitalei, Nicușor Dan, a dat dispoziție ca Poliția Capitalei să dea amenda uriașă, de 35 de milioane de euro pentru diminuarea spațiului verde din Parcul I.O.R.

Terenul respectiv nu este încadrat ca spațiu verde în niciun document oficial, ci este intabulat „curți construcții”, conform extrasului de carte funciară. Mai mult, Garda de Mediu a confirmat că terenul transformat în câmp de bătălie de Nicușor Dan nu este încadrat ca spațiu verde, precizează gândul.ro.

Nicușor Dan ar fi forțat  mâna polițiștilor locali  să aplice amenda uriașă de 35 de milioane de euro

parcul IOR

Sursa: Facebook/ Alina Petrea Chirobocea

Sesizarea procurorilor anticorupție ar fi pornit, după ce Nicușor Dan a impus Poliției Locale să aplice amenda imensă, fără ca această structură de ordine publică să aibă competență legală.

„Nicușor Dan a afirmat pe un ton foarte agresiv și impunător, în fața tuturor celor prezenți că «decizia a fost deja luată», să fie aplicată acea sancțiune și că, dacă nu este aplicată, o să ia atribuțiile polițiștilor, va aplica dumnealui amenda respectivă, iar pe toți cei prezenți din cadrul DGPLCMB îi va băga în comisia de disciplină, afirmând că «ce sunteți voi, polițiști sau căcăcioși?»”, au declarat surse apropiate anchetei, pentru  sursa citată.

Disputa pe zona verde din Parcul I. O.R nu este nouă. Este vorba despre o zonă de 12 ha, retrocedată. Proprietara bucății retrocedate din parcul IOR din Capitală a fost amendată cu 35 de milioane de euro pentru că a schimbat destinația spațiului verde care i s-a retrocedat are 88 de ani și a purtat lupte aprige în instanță cu administrația din București, pentru a intra în posesia terenului din I.OR.R.