Evenimentul Zilei > Justitie > Percheziţii de AMPLOARE ale procurorilor DIICOT: 25 de percheziţii într-un dosar de TRAFIC DE MIGRAN’I
Percheziţii de AMPLOARE ale procurorilor DIICOT: 25 de percheziţii într-un dosar de TRAFIC DE MIGRAN’I

Percheziţii de AMPLOARE ale procurorilor DIICOT: 25 de percheziţii într-un dosar de TRAFIC DE MIGRAN’I

Percheziţii de amploare ale procurorilor DIICOT Arad și a ofiteri de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad fac 25 de percheziții domiciliare în București, Botoșani, Dolj, Giurgiu, Sălaj, Timiș într-un dosar privind destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în traficul de migranți, pe relația Turcia – România – Ungaria.

Potrivit realitatea.net, în 2016, rețeaua a introdus fraudulos în țară aproximativ 100 de migranți – cetățeni sirieni, irakieni, turci, afgani și marocani – pe care, ulterior, au încercat să îi treacă de asemenea fraudulos peste frontiera româno-maghiară, destinația finală fiind Germania.

În timpul investigației au fost interceptate 5 transporturi de migranți, într-unul din cazuri fiind depistate,ascunse într-o autocisternă, 42 de persoane, dintre care 18 minori.

Finanțarea activităților grupului infracțional a avut loc in Turcia. În cauză s-au emis mandate de aducere pentru un număr de 20 de persoane.