Pepene roșu la grătar. O simfonie de culori și gusturi

Pepenele roșu la grătar, o delicatese despre care puțini știu. Sursa foto: Dreamstime.com

Pepenele roșu este cel mai căutat fruct în timpul sezonului estival. Este nelipsit de pe mesele românilor, însă puțini sunt cei care știu că poate fi făcut și la grătar. Există mai multe modalități de a servi acest fruct, printre variante fiind cu pâine, brânză sau miere.

Pepenele roșu nu este doar un desert perfect pentru zilele caniculare. El poate fi servit cu pâine sau cu brânză sărată, însă poate fi și copt pe grătar. Nu mulți știu această rețetă, însă cei care au încercat-o spun că au fost uimiți de gustul special pe care îl are pepenele pe grătar.

Rețeta de pepene roșu pe grătar

Ingrediente:

  • 8 felii de pepene,
  • 3 linguri cu ulei de măsline,
  • sare de mare și piper.

Mod de preparare:

1. Tăiați feliile de pepene puțin mai groase, stropiți-le cu ulei de măsline și masați bine, pentru ca acesta să intre în fruct.

2. Când grătarul este încins, puneți feliile de pepene și lăsați-le la foc mare până când se vor forma dungi ca la carne.

3. Scoateți pe un platou și presărați feliile de pepene roșu cu sare și piper, după gust. Se consumă ca atare sau alături de brânză mai untoasă. Pentru un gust deosebit, presărați peste feliile de pepene la grătar și ierburi aromate.

Dacă doriți o rețetă mai deosebită, puteți amesteca pepenele cu salată de roșii cherry cu ierburi și oțet balsamic.

Moduri în care poate fi servit pepenele roșu

Șase moduri în care poți servi pepenele roșu:

  1. Este perfect în salata de fructe, iar dacă vreți un aspect mai deosebit, puteți face din coaja lui un coș în care să puneți preparatul.
  2. Puteți prepara un jeleu din pepene roșu, pe care îl faceți cu ajutorul gelatinei. Tăiați pepenele în jumătate, scoateți miezul și pasați-l în blender. Amestecați gelatina cu apă fierbinte până ce se dizolvă, apoi turnați compoziția în miezul de pepene. Conținutul astfel obținut puneți-l în jumătățile de pepene și lăsați totul la rece pentru aproximat șase ore.
  3. Pepene înghețat în băuturi.
  4. Sus de pepene roșu proaspăt, cu limeta. Se poate pune și puțin alcool, în funcție de gusturi.
  5. Pepenele poate fi servit ca atare alături de pâine.
  6. La micul dejun, în farfurie poți pune și ceva mai răcoros. Optează pentru felii mici de pepene roșu, peste care pune câte o felie de brânză sărată sau telemea.